• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Oligarşik yapının dönemi kapandı
06 Nisan 2014 Pazar 09:19

Oligarşik yapının dönemi kapandı

Başbakan Erdoğan, 'Bürokrasi içinde yürütmeyi yavaşlatan, reformların aksamasına neden olan, devlet içindeki oligarşik yapının yeni Türkiye'de faaliyet göstermesi mümkün değil. Milletimiz, bölgesinde ve dünyada haklı yerini almak için iradesini kullanmaya başladı' dedi. Erdoğan dün belediye başkanlarıyla da biraraya geldi

Yeni Türkiye Dergisi, özel sayısının önsözünü Başbakan Tayyip Erdoğan'a ayırdı. Erdoğan, yazısında yeni Türkiye vurgusu yaptı.

Başbakan, önsöz de yeni Türkiye'nin kurulup gelişmesinin adeta 'Türkiye Cumhuriyeti'nin beka meselesi haline geldiğini belirtti. 2023'ü, 2071'i hedefleyen yeni Türkiye'nin yıllarca kendisini yavaşlatan, milletinin özgüvenini yitirmesine neden olan kamburların hepsini üzerinden atmak mecburiyetinde olduğunu belirten Erdoğan, 'Bürokrasi içinde yürütmeyi yavaşlatan, reformların aksamasına neden olan, devlet içindeki oligarşik yapının yeni Türkiye'de faaliyet göstermesi mümkün değil' dedi.

TÜRKİYE İRADESİNİ KULLANIYOR

Erdoğan, 'Dünya küreselleşme ile birlikte büyük bir etkileşim içine girmiş, devletler, toplumlar, dışa açık hale gelmiştir. Türkiye bu sürece kayıtsız kalamazdı, kalmadı da' diye konuştu. Türkiye'nin, bir büyük medeniyetin, dünyada önemli bir yere sahip imparatorluğun mirasçısı olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, 'Soğuk savaş dönemi boyunca pasif, sinik, içe kapanık, politikaların esiri oldu. Bu toprakların mayasında bulunan değerler sayesinde dünyada aktif, söz sahibi ve etkili bir güç olan milletimiz, bölgesinde ve dünyada haklı yerini almak için iradesini kullanmaya başladı' ifadelerini kullandı.

AZERBAYCAN'DA MANŞETLERDE

Erdoğan'ın önceki günkü Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşmesine geniş yer ayıran Azerbaycan gazeteleri, Erdoğan'ın, Aliyev'e 'paralel yapı'ya ilişkin liste sunduğu yönündeki iddiaları manşetlerine taşıdı. En çok okunan gazetelerden Yeni Müsavat, Başbakan'ın ziyaretini 'Erdoğan Azerbaycan Cumhurbaşkanı'na Bakü'deki Nurcuların dosyasını verdi-kalem kırıldı' başlığıyla duyurdu. Azadlık, Şark, Ekspress gbii gazeteler de manşetini paralel yapıya ayırdı.

TÜM KONULARDA HEMFİKİRİZ

Aliyev-Erdoğan görüşmesini Adalet gazetesi, 'Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinde yeni evre', Hafta içi gazetesi, 'Azerbaycan-Türkiye işbirliği devam etmelidir ve edecek', Halk Cephesi gazetesi, 'Tüm konularda hemfikiriz' başlıklarıyla haber yaptı. İlk sayfasında, Başbakan Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Aliyev görüşmesinin tam fotosu ile çıkan Ses gazetesi de Aliyev'in 'Bugün dünyada, Azerbaycan ve Türkiye kadar birbirine yakın ikinci bir devlet yok' sözlerini manşete taşıdı.

BAŞKANLARLA TOPLANTI

Kısıklı'daki konutundan öğleden sonra çıkan Başbakan Tayyip Erdoğan, Sütlüce'deki AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na geldi. Başbakan Erdoğan, burada AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ile partililer tarafından karşılandı. Erdoğan, partisinin ilçe ve belediye başkanlarıyla toplantı yaptı. Öte yandan, Erdoğan, Süryani Ortodoks Patriği Ignatius Zakka Iwas'ın vefatı dolayısıyla Süryani Ortodoks Kilisesi İstanbul Metropoliti Yusuf Çetin'e taziyelerini iletti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA