• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Öldürürüm dedi, dediğini yaptı
29 Mayıs 2013 Çarşamba 11:28

'Öldürürüm dedi, dediğini yaptı'

Konyada ayrıldığı karısını sokak ortasında 11 yerinden bıçaklayarak öldüren şahıs, mahkemede, Eşim beni aldattı, ben de namus için öldürdüm dedi.
Konya’da ayrıldığı karısını sokak ortasında 11 yerinden bıçaklayarak öldüren şahıs, mahkemede, “Eşim beni aldattı, ben de namus için öldürdüm” dedi.
Olay, 20 Mayıs 2012 tarihinde merkez Selçuklu ilçesi Rauf Denktaş Caddesi'nde meydana gelmişti. Misafirlikten dönen 2 çocuk annesi Dilber Keskin, geçimsizlik nedeniyle olay tarihinden 3 ay önce ayrıldığı kocası Mehmet Y. (32) tarafından sokak ortasında 11 yerinden bıçaklanarak öldürülmüştü. Olayın ardından tutuklanan Mehmet Y, Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 5. kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya öldürülen Keskin’in ailesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı vekilleri ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri katıldı. Duruşmada mahkeme heyetinin sanık Mehmet Y’ye eklemek istediğin bir şey var mı sorusu üzerine Mehmet Y, “Eşim beni aldattı, ben de namus için öldürdüm” dedi. Mahkeme heyeti ise sanık Mehmet Y’nin İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda gözetim altına alınarak cezai ehliyetinin olup olmadığının belirlenmesine ve tutukluluk halinin devam etmesine karar verdi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi. Duruşmanın sonunda Mehmet Y’nin mahkeme salonundan çıkarılmasının ardından öldürülen Keskin’in babası Fikret Keskin, ağlayarak mahkeme heyetinin yanına gitti ve “Benim suçum ne? Öldüreceğim dedi bıçakladı. Her söylediği ayrı yalan. Sürekli yalan söylüyor” dedi.
“ÖLDÜRÜRÜM DEDİ, DEDİĞİNİ YAPTI”
Duruşma sonrasında Dilber Keskin’in öldürülmesiyle ilgili Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri adliye önünde basın açıklaması yaparak, zanlının müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını talep edip sloganlar attı. Kızının hiçbir suçu olmadığını söyleyen Dilber Keskin’in babası Fikret Keskin, “İkinci evliliği, ilk kocasıyla 9-10 sene durdu ve 2 tane öksüz çocuğu kaldı. Temizlik işçiliği ve çaycılık yapıyordu. 40 gün bununla evli kaldı. Çocuğu dövüyormuş, kendisi çalışmıyormuş, çalış diye Dilber’e sürekli bıçak çekiyormuş. Son zamanlarda kızım bana gelip, baba bundan bana koca olmaz benden de ona karı olmaz. Böyle böyle saklıyor dedi. Boğazını sıkmış, dövmüş. Sen bana bakacaksın, bana yuvamı yurdumu dağıtırsan seni öldürürüm dedi. Ağza alınmayacak küfürler etti. Benim çocuğum 3 ay sığınma evlerine kaçtı. Adam çocukları öldürür diye, çocuklarını eski kaynanasına bıraktı. Benim 3 ay korumam vardı, beni arkadan takip ederek bıçakladı. Kızım babamı bıçakladı diye mahkemeye geldi, kızımı da 11 bıçak darbesiyle sokak ortasında öldürdü. Hiç suçu yoktu” şeklinde konuştu.
Zanlının “Aşiretiz biz öldürürüz adamı” dediğini iddia eden Keskin, “Kaç kere babasıyla birlikte eve baskına geldi. Taksimin camını kırdı. Küçük kımızın evini basarak bıçak çekti ve kaşını yardı. Komşular kurtardı. Bana yapmadığını bırakmadı. Öldürürüm dedi, dediğini yaptı. İnşallah ömür boyu müebbet hapis alsın. İnşallah çıkamasın. Halen girip çıkarken tehdit ediyor. Ben ona elimden gelen iyiliği yaptım. O da bana elinden gelen kötülüğü yaptı” diye konuştu.
“KADINLAR KADIN OLDUĞU İÇİN ÖLDÜRÜLÜYOR”
Kadınların kadın olduğu için öldürüldüğünü ileri süren Platform Avukatı Gökçesu Özgil ise, "Dilber de aynı şekilde bu hayatta en doğal hakkı olan şiddet görmeden yaşamak istediği için, boşanmak, kendi çalışmak, kendi çocuklarına bakmak, kendi hayatını istediği gibi devam ettirmek talebinde olduğu için öldürüldü” ifadelerini kullandı. Bu toprakların dört bir yanındaki kadınların, var olan yasa uygulanmadığı için hayatını kaybettiğini savunan Platform Sözcüsü Çider Kayabaşı ise, “Öldürülen kadın kardeşlerimizin aileleri onların arkalarından hep 'Devlet korumadı, korusaydı kızım yaşayacaktı' dedi. Dilber ise 'Korumam var, bana bir şey olmaz' diyerek sokağa çıktığında öldürüldü” dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA