• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Öldüreceğini kantinde söylemiş
28 Aralık 2012 Cuma 10:24

Öldüreceğini kantinde söylemiş

Konyada Veteriner Fakültesi öğrencisi, bölüm başkanı Profesör Mehmet Madeni 3 ayrı yerinden bıçaklayarak ağır yaralaması nedeniyle ilk kez hakim karşısına çıktı.
Konya’da Veteriner Fakültesi öğrencisi, bölüm başkanı Profesör Mehmet Maden’i 3 ayrı yerinden bıçaklayarak ağır yaralaması nedeniyle ilk kez hakim karşısına çıktı. Çocuklarıyla fakülteye gelen zanlı, “Bıçağı salladım ama değdi mi bilmiyorum” diye ifade verdi.
Devamsızlıktan kaldığı için sorumlu tuttuğu Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıklar Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Maden’i bıçaklayarak ağır yaralayan Karaman Tarım İl Müdürlüğü’nde görevli Ziraat Mühendisi ve Veteriner Fakültesi öğrencisi Mehmet Fatih U’nun yargılanmasına Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşmaya tutuklu sanık Mehmet Fatih U, hastaneden 3 gün önce taburcu olan Prof. Dr. Mehmet Maden, eşi Deniz Maden, Selçuk Üniversitesi adına bir avukat ve sanık avukatı katıldı.
HOCADAN YARDIM İSTEMEYE RAMBO BIÇAĞI İLE GİTMİŞ
Mahkeme heyeti ilk önce sanığı dinledi. Sanık Mehmet Fatih U. ifadesinde, “Evliyim ve 2 çocuğum var. Veteriner Fakültesi'ne 1993'de kayıt oldum, ancak 1997 yılında bıraktım ve Ziraat Mühendisliğini okudum. 2002 yılında mezun oldum, 2006'da Karaman’da göreve başladım. 2008 yılında öğrenci affından faydalanarak 2. sınıftan Veteriner Fakültesi’ni tekrar okumaya başladım. 2011-2012 yılında iç hastalıkları dersinden devamsızlıktan dolayı kaldım. Güz yarıyılında 5. sınıfa başladım, yine 2. sınıfın dersi olan iç hastalıklara devam edemedim. 1 sene önce devamsızlık nedeniyle kimse sınava alınmadı. Bir sene sonra ise benden hariç aynı durumdaki 7 kişi sınavlara alındı, ben alınmadım. Asistana gittim, dersin hocasına gitmemi söyledi. Hocanın odasına gittim, 'hocam benimle sorununuz ne, tek beni sınava almıyorsunuz' dedim. O da, 'istediğimi geçiririm, istediğimi almam' diyerek çık dışarı dedi. Ben de çıktım, dekan yardımcısına gittim. Ancak yoklamalar kendi ellerinde olduğu için ayıya dayı diyeceksin dedi beni gönderdi. Bazı hocalar benim için konuşmaya hocanın yanına gitti. Hoca bana o örgenci kapıyı tekmeyle açtı demiş. Sonra ben ailemin yanına gittim. Okulum bitince öğretmen olan eşim tayin isteyecek ve onun memleketine yerleşecektik. Benim kasıtlı olarak okulu bitirmediğimi düşündüğü için tartışma yaşadık. Bu nedenle psikolojim bozuldu. Olay günü işe gittim, 12'de eve geldim. O dönemde il içi tayinleri açılmış eşimle tartıştık. Çocukları aldım, yola çıktım babamlara diye, babam ablana git dedi. O arada çocuklarımdan ayrılmamak için çözüm aradım. Okulu bitirmem Mehmet hocaya bağlıydı. Ben de Mehmet hocamdan yardım istemek için yanına gittim. Çocuklarımı arabaya bıraktım odasına çıktım kapısı açıktı içeri girdim. Bana eliyle çık hareketi yaptı, çıkmayınca defol git dedi. Ben de kovamazsın dedim, bana küfür ederek çık dedi üzerime yürüdü, yaka yakaya yapıştık. Hoca bana senin okul hayatını bitireceğim dedi ve polis çağırın diyerek bağırdı. Panikle kaçmaya çalıştım bırakmadı. Ziraat mühendisi olduğum için araziye giderken taşıdığım bıçağı çektim ve salladım, kaç kez salladığımı hatırlamıyorum. Kurtuldum ve hızla okuldan çıktım. Arabaya binerek çocuklarımı ablama bıraktım. Yolda bıçağı da çalılıklar arasına attım. Hocanın yaralandığını öğrenince teslim oldum” dedi.
“GİRER GİRMEZ BİR KEZ, YERE DÜŞÜNCEDE İKİ KEZ BIÇAKLADI”
Mahkeme heyeti sanıktan sonra ölümden dönen Prof. Dr. Mehmet Maden’i dinledi. Kendisinin Veteriner Fakültesinde İç Hastalıkları Bölüm ve Fakülte Etik Kurulu Başkanı olduğunu belirten Maden, “Bizim fakültede devam zorunluluğu vardır. Ben de iç hastalıkları dersine giren 3 hocadan biriyim. Bu öğrenciyi devamsızlıktan kalınca odama gelmesinden dolayı hatırlıyorum. 6 ay önce içeri girdi ve bağırarak ben nasıl kalırım diye bağırdı. Ben de, 'sen kimsin dövmeye mi, sövmeye mi geldin' diye sordum. O da bana ben memurum dedi, derslere gelemediğini söyledi. Ben de yapacak bir şey yok, derslere gelirsen geçersin dememin ardından odamdan ayrıldı. Olay günü ise her şey aniden gelişti. Kafamı kaldırdığımda bu öğrenci tarafından bir bıçak darbesi yedim, göğsüme saplandı yere düştüm, kolum kırıldı. Kimse yok mu diye bağırdığım sırada karnıma iki defa daha bıçak darbesi aldım. Sessizlik oldu odada, gözümü açtığımda bana saldıran öğrenci gitmişti. Sürünerek koridora kadar çıktım ve bağırmaya devam ettim. O sırada arkadaşlarım geldi. Ne oldu dediler ben de sanığın adını, yaralandığımı ve kan grubumu söyledim. Daha sonra da hastaneye kaldırıldım” şeklinde konuştu.
ÖLDÜRECEĞİNİ KANTİNDE SÖYLEMİŞ
Kocasını yaralayan şahıstan şikayetçi olan Deniz Maden de, "Eşim ölümden döndü. Biz hastanedeyken öğrenciler bu şahısla ilgili bazı şeyler söyledi. Bu şahsın 6 ay önceden, 'ben bu hocayı öldüreceğim' dediğini duyduk. Bunu o şahıstan duyan bir öğrencimiz ise, olaydan sonra savcılığa giderek ifade verdi. Şikayetçiyiz” dedi. Mahkeme heyeti dosyadaki eksikliklerin ve tanıkların dinlenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Olay, 25 Temmuz 2012 tarihinde Selçuk Üniversitesi Alaaddin Keykubat Kampüsü'nde bulunan Veteriner Fakültesi'nde meydana gelmişti. Mehmet Fatih U. (37) öğrenci affı ile 2008 yılında tekrar Veteriner Fakültesi’ne döndü. Mehmet Fatih U. devamsızlık nedeniyle iç hastalıkları dersinden sürekli kalınca sorumlu tuttuğu Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Maden’i odasında rambo bıçağı diğer tabir edilen bıçakla 3 yerinden bıçaklayarak ağır yaralamıştı. Olaydan sonra kaçan şüpheli polis tarafından yakalanıp çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Ağır yaralanan Maden, kaldırıldığı hastanede 5 ay tedavi gördü.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA