• Konya14 °C

Hakan Bahçeci

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Oldu da Bitti

25 Mayıs 2010 01:27

On yılı aşkın liderdi. Karizmatik, yakışıklı, sert ve hırslıydı. Cumhuriyetle yaşıt bir partinin genel başkanıydı. Sadece ana muhalefetin değil, tüm muhaliflerin sesi ve avukatıydı.

 

“Varan1” adıyla sanal ortama düşen bir görüntü surda bir gedik açtı. Komplo dedi, oyun dedi, istifa etti. Üzerinde çok durulmadı. Pozisyon ofsayttı ama birileri yan hakemi lafa tutmuştu, gol oldu.

 

Her şey hazırdı kutlamalar için, kupanın üzerine isim bile yazılmıştı; Gandi. Kasetin altına birçok teori üretilebilirdi. Ancak, parti içindeki dengelerin değişme ihtimali en son seçenekti. Meğerse öyleymiş, ne çabuk bitti her şey.

 

Kasetin kim tararından piyasaya serildiğinin bilinmesinin önemi kalmadı. Daha Zekeriya Beyaz, konuşmamıştı bile. Sabah programlarına konu bile olmamıştı. Zarif bir darbeydi.

 

Darbe ile başa gelenler bir bedel öderler. Bu bedeli kim ödeyecek onu da zaman gösterecek. Şimdi bir rüzgâr esiyor. Medya bu rüzgârın kliması. Rüzgârı çıkaranlar, tüm planlarını Kasımpaşa kalesini yıkmak üzerine kurmuşlar.

 

Kafes, balyoz, ay ışığı; postal izleri, sus işareti yapan hemşire, spiker bağırması; kendi kafalarından olmayanı susturmanın onca yolundan bir kaçı. Daha olmadı, değiştir rotayı, değiştir başkanı. Şimdi bu sav, karşı tezlerle çürütülebilir de, zaten her sav, oranlı bir ihtimaldir zaten.

 

Derinlerde olanların bu milletin dokusuyla uyumlu değil. Kan uyuşmazlığı değil, ırk uyuşmazlığı mı desem, tarih uyuşmazlığı değil, inanç uyuşmalığı mı desem, varın siz karar verin.

Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA