• Konya15 °C

Lokman Koyuncuoğlu

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Olanları görünce donduk kaldık!

24 Aralık 2013 Salı 18:33

Sondan başlayalım. Birkaç gündür gazetemiz Yeni Şafak’ın operasyonda gözaltına alınan Reza Zarrab’tan haber yapmama karşılığında 1 milyon dolar istediği ile ilgili haberler yapılmıştı. Böyle bir şeyin olması söz konusu değilken nasıl böyle bir şey ortaya atılmıştı?

İşin aslını dünkü Yeni Şafak’tan öğrendik. Pazartesi akşam saatlerinde ise yazı işleri müdürümüz Fuat Atik’in açıklamaları geldi. Fuat Atik, "Acaba Yeni Şafak, Reza Zarrab'ın ifadesine sonradan mı eklendi? İçişleri Bakanlığında açıklamalar oldu, 'Bazı parasal konularda eklemeler yapılmış' deniyor. Polis yorumuyla isimlerin değiştirilmiş olması da söz konusu" dedi.

Dün akşamki bu gelişmeden sonra, operasyonda hemen her şeyin çok dikkatli algılanması gerekiyor. Düşünün ki, haber yapmamak karşılığı para isteyen bir gazete var, bunu haber yapan Yeni Şafak, birkaç saat içinde 1 milyon dolar para isteyen gazete haline getiriliveriyor. Yakup Kocaman bu gazetenin işini en iyi yapan başarılı bir arkadaşımızdır. Kişilik olarak ta bu tür işlere hiç tevessül etmez, zaten ses kaydında bütün konuşma mevcut. Hal böyle olunca, bundan sonra kim için nasıl bir iftira ve tezgah kurulacağını kestirmek zor. Bu örnek, olayın hangi boyutta olduğunu net ortaya koyduğu için önem taşıyor.

Oysa biz bugün, geçen hafta Başbakan Erdoğan’ın Konya buluşmasından notlar paylaşacaktık. O gün Başbakan Erdoğan operasyon sonrası ilk mesajlarını Konya’da verdi. Konya’ya ve Anadolu’ya duyduğu güveni ifade etti. Konya’nın en zor zamanlarda kendilerine yol gösteren Kutup yıldızı olduğunu söyledi. Dahası ve en güzeli de "Konevi'nin şehri, Kılıçarslan'ın şehri, Mevlana'nın şehri bize dua ediyor, daha ne isteyelim" diyerek yürüdüğü yolda dualarıyla kendisine destek veren Konya halkına açık bir teşekkür etti.

İşin özeti de bu bence. Arkasında millet olan birini hangi yolu denerseniz deneyin, yolundan döndüremezsiniz. Başbakan Erdoğan sadece Türkiye’deki insanlardan da dua almıyor. Tüm İslam dünyası kendilerinin lideri olarak Recep Tayyip Erdoğan’ı görüyor. Yaşadıkları her türlü olumsuzluktan kendilerini kurtarabilecek dirayette gördükleri tek ülke de Türkiye. Sorun da bu zaten.

Türkiye’nin İslam dünyası için verdiği güven, global baronlar tarafından hazmedilemiyor. Türkiye’yi sosyal ve ekonomik bir kaosa sürüklemek için planlarını tek tek uygulamaya koyuyorlar. Gezi Parkı bu projenin ulusalcı yönüydü, şimdi yaşananlar ise muhafazakar ayağı. Bu operasyonun arka planı tamamen böyle uygulanıyor.

Hiç kimse yolsuzluğu savunmuyor, savunamazda. Tıpkı Gezi’de olduğu gibi toplumun kahir ekseriyetin hayır demeyeceği ağaç kıyımı gibi, burada da rüşvet ana propaganda aracı. Oysa Türkiye’nin ülke olarak menfaatleri yok edilmek isteniyor. Hükümeti zayıflatıp, Türkiye’nin dünya düzenine karşı geldiği ve mesafe kat ettiği bütün kazanımlarını yok etmek istiyorlar. Bu, hem siyasi ve çoğunlukla da ekonomik kazanımlar. Bunun için topyekun bir saldırı var. İşte burada samimiyet testinden geçecekler için iyi fırsat oldu. Türkiye’yi sevenlerle, küçük menfaatlerle Türkiye’yi tekrar eski bağımlı günlerine döndürecekleri ayırt edeceğiz.

Dünkü Pakistan halkının gül döküp, türkülerle karşıladığı Başbakan Erdoğan’ın neye denk geldiğini anlamayanlar ciddi bir akıl tutulması yaşıyor olmalı. Aynı şekilde Mısır’da darbeci devlet TV’leri ile Suriye’de katil Esat’ın TV’leri “Erdoğan gidecek” diye bu gelişmeyi göbek atıp kutluyorlar. Bunlar bile operasyonun amacını anlatmıyor mu?

Son iki söz; Pazar akşamı Başbakan Erdoğan’ı kefenleriyle karşılayan cesur Karadenizli delikanlılar, herkese büyük moral oldu.

İkincisi Konya’ya.. Başbakan Erdoğan’a en yüksek oy veren şehir Konya, bu konularda da en büyük desteği vermeli.

17 Aralık gününün “Konya günü” olmasının yanında bundan sonra maalesef, 28 Şubat, 27 Nisan,  12 Eylül gibi milletin varlığına kast edilen bir kalkışma olarak anılacak olması da oldukça kötü oldu. Üzgünüm.

Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA