• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Olan onlara oldu!
22 Mart 2009 Pazar 12:55

Olan onlara oldu!

Hükümet tarafından sıkıntıda olan otomotiv sektörünü canlandırmak amacıyla yapılan vergi indirimi, ikinci el otomobil piyasasında da fiyatları düşürdü.
Hükümet tarafından sıkıntıda olan otomotiv sektörünü canlandırmakamacıyla yapılan vergi indirimi, ikinci el otomobil piyasasında dafiyatları düşürdü.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçenhafta açıklanan ekonomi paketinde yer alan ve sıkıntıda olan otomotivsektörünü canlandırmak için ÖTV oranlarında yapılan indirim nedeniylesıfır kilometre otomobillerin fiyatlarında düşüş yaşanmıştı. Konya'daikinci el oto alım-satım işiyle uğraşan Ahmet Yaldız, vergi indirimininduyurulmasının ardından ikinci el piyasasında bir anda fiyatlarındüşüşe geçtiğini belirterek, "Vergi indiriminin ardından sıfırkilometre otomobiller neredeyse ikinci el fiyatına kadar düştü. Bunugören vatandaşlar ikinci el yerine sıfırını tercih etmeye başladı. Bizegelen müşteriler fiyatları duyunca 'Sıfırını alırım' diyerek fiyattaindirim yapılmasını istiyor. Bu nedenle biz de fiyatlarımızda indirimegitmek zorunda kaldık" dedi.
 

Bazı otomobillerde aldıkları fiyatınbile altına inmek zorunda kaldıklarını ifade eden Yaldız, "Bize gelipotomobilini satmak isteyenler, verdiğimiz fiyatı duyunca geri dönüyorancak bizim de yapabileceğimiz bir şey yok. Üzerine kar koymadansatarsak yarın çok sıkıntıya gireriz. Şu an insanlarımız sıfırotomobile daha büyük rağbet gösteriyor. Umarım bu rağbet ikinci elsektörünün de canlanmasına katkıda bulunur" şeklinde konuştu.
 

Otomobil fiyatlarında yaşanan düşüşün ardından Konya'da her pazar günükurulan ikinci el otomobil pazarında da durgunluk yaşanıyor. Pazardaçok sayıda ikinci el otomobil sergilenirken, gezen vatandaş sayısınınazlığı dikkat çekiyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA