• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Okuma-yazma kursuna kızıyla gidiyor
19 Kasım 2011 Cumartesi 12:56

Okuma-yazma kursuna kızıyla gidiyor

Konya'da, küçük çocuklarıyla birlikte okuma yazma kursuna giden ve ders sırasında ağlayan çocuklarını sallayarak uyutan genç anneler, okuma sevgileriyle çevrelerine örnek oluyor.

Konya merkez Karatay ilçesi Yeni Mahalle'de oturan 29 yaşındaki Dilek Sinem ile 28 yaşındaki Bahar Keman, bir ay önce evde bırakacak kimseleri olmadığı için küçük kızlarıyla birlikte, aynı mahalledeki Mevlana Sanat Merkezi'nin okuma yazma kursuna gitmeye başladı.

Maddi imkansızlıklar nedeniyle okula gidemeyen iki genç kadın, 10 kişinin eğitim aldığı kursta kızlarıyla birlikte okuma yazma öğrendi.

Kursiyerlerden Sinem, okuma yazma öğrenmek için çok istekli olduğunu, bunun için Karatay Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kursa katıldığını söyledi.

3 çocuğundan ikisinin ilköğretim okuluna gittiğini, kendisinin de evde bakacak kimsesi olmadığı için 2 yaşındaki kızıyla kursa katıldığını belirten Sinem, ''Çocuğum hasta olmadığı takdirde kursa devam edeceğim. Okuma-yazma öğrendiğim için çok mutluyum. Ders sırasında huysuzluk yapan kızımı susturmak için dizlerimde sallayarak uyutmaya çalışıyorum. Bu sırada dersimi dinliyorum'' dedi.

Sabah çocuklarını okula gönderdikten sonra küçük kızıyla birlikte kursa geldiğini anlatan Sinem, okuma yazma öğrendikten sonra aile ekonomisine katkı sağlamak ve kendini farklı alanlarda geliştirmek için değişik kurslara gideceğini bildirdi.

Ödevlerini kızıyla birlikte yapıyor

Kursiyerlerden Keman ise 6 yaşındaki kızı Kader ile bir ay önce kursa başladığını söyledi. İstekli olduğu için okuma yazmayı hemen öğrendiğini ve derslere devam etmeye gayret gösterdiğini ifade eden Keman, şunları kaydetti:

''Bize bu imkanı sağlayan yetkililere ve kurs öğretmenimize çok teşekkür ediyoruz. Bir ay önce başladığımız kursun ardından, yararlı işler yaptığımızın farkına vardık. Eskiden hastaneye gidince hangi bölümde muayene olacağımızı ve nerede beklememiz gerektiğini bilmiyorduk. Şimdi ise ne yapmamız gerektiğini biliyoruz.''

Ödevlerini kızıyla birlikte yaptığını anlatan Keman, herkesi küçük çocuğu olsa bile kurslara katılmaya davet etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA