• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Okuma yazma kampanyasında birinci oldular
12 Aralık 2011 Pazartesi 17:17

Okuma yazma kampanyasında birinci oldular

Uşak ili, Türkiye genelinde 2008 yılında başlatılan ''Ana Kız Okuldayız'' okuma yazma kampanyası uygulamasında, 1 Aralık 2011 tarihi itibariyle ''Türkiye birincisi'' oldu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde başlatılan ''Ana Kız Okuldayız'' okuma yazma kampanyası uygulamasında, 2 yıl önce ülke genelinde 69. sırada yer alan Uşak, Vali Özdemir Çakacak'ın göreve başlamasının ardından yüzde 92.78'lik başarıyla birinci sıraya yükseldi. 
    
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kampanya uygulamasına ilişkin düzenli olarak yayımlanan verilerine göre, Vali Özdemir Çakacak'ın 1 Temmuz 2009 tarihinde kentte göreve başlamasının ardından eşi Kevser Çakacak ile birlikte başlattığı okuma-yazma seferberliği meyvelerini verdi.
   
  Uşak ili, Türkiye genelinde 2008 yılında başlatılan ''Ana Kız Okuldayız'' okuma yazma kampanyası uygulamasında, 1 Aralık 2011 tarihi itibariyle ''Türkiye birincisi'' oldu.
    
Elde edilen başarıda ise Vali Çakacak'ın bu konuya verdiği önem ve yapılan özel çalışmalar etkili oldu.
     Göreve gelir gelmez, Uşak'ın ilçelerini ve pek çok köyünü ziyaret eden Vali Çakacak, Milli Eğitim Müdürlüğünden okuma yazma bilmeyen vatandaşlara yönelik çalışma yapılmasını, okuma-yazma bilmeyen kişiler ile birebir görüşülmesini ve kurslara katılmaları yönünde ikna edilmesi talimatını verdi.
    
Zaman zaman köylerde okuma-yazma bilmeyen vatandaşlarla birebir konuşarak onları düzenlenecek kurslara katılmaya yüreklendiren Çakacak, açılan kursların büyük bölümünü eşiyle birlikte ziyaret ederek, kurslara katılan vatandaşlara moral desteği verdi, kurs sonu sertifika törenlerine de katılarak okuma yazma öğrenenleri ödüllendirdi.
     Vali Özdemir Çakacak, ilçe, belde ve köylerde, muhtarlar, köyün önde gelenleri ile cami imamları, postacılar, ebe ve hemşireler gibi kişilerin bu seferberliğe katılmasını sağlayarak, bu sayede ilde açılan kurslar ile okur-yazar oranı kademeli olarak artırmayı başardı. 
    
-İki yıl sonunda gelen başarı-
    
     İki yıl önce kampanyada, kent nüfusu da dikkate alınarak yapılan başarı oranı bakımından, Türkiye genelinde 69. sırada yer alan Uşak, 2011 Mayıs ayında 9 bin 851 kursiyere sertifika vererek, yüzde 38,20'lik başarı oranıyla Türkiye 6.'lığına yükseldi.
     Kampanyada 1 Aralık 2011 tarihine gelindiğinde ise 23 bin 924 kişinin okur yazar hale getirildiği Uşak, yüzde 92,78 başarı oranı ile Uşak Türkiye birincisi oldu.
    
     -Vali Çakacak: ''Kentin başarısı''-
    
     Uşak Valisi Özdemir Çakacak, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bu başarının tümüyle kentin başarısı olduğunu ifade etti.
     Türkiye'nin, her alanda geliştiğini, sürdürülen çalışmaların da gelişmişliği artırmaya yönelik olduğuna işaret eden Çakacak, şunları söyledi:
     ''Köylere her gittiğimde, kadınlarla konuştum ve okuma-yazma bilmeyenlerin tespit edilmesini istedim. Ayrıca bu işe gönül verenlerle çalışmak istedik. Okuma-yazma konusuna gösterdiğimiz hassasiyet sonuçlarını verdi. Yürütüğümüz çalışmalarda 4 yılın sonunda, kentte okuma-yazma bilmeyen kişi kalmamasını hedefliyoruz.''
 
 
 
 
AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA