• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Okulların problemleri onay beklenmeden çözülecek
14 Aralık 2009 Pazartesi 14:56

Okulların problemleri onay beklenmeden çözülecek

Okulların yaşadığı sorunlar bundan sonraki süreçte daha kısa sürede çözülecek. Bakanlığın uygulamaya koyduğu 'Milli Eğitim Bakanlığı'nın Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi (MEBGEP)' kapsamında,..
Okulların yaşadığı sorunlar bundan sonraki süreçte daha kısa sürede çözülecek. Bakanlığın uygulamaya koyduğu 'Milli Eğitim Bakanlığı'nın Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi (MEBGEP)' kapsamında, okulların yerelde çözülecek problemleri, Bakanlığın onayı beklenmeden halledilecek. Proje sayesinde icra yetkisi illere devredilirken, koordinasyon ve denetim görevi bakanlığa ait olacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) yeniden yapılandırılması sürecinde ilköğretim ve orta öğretim sisteminde önemli değişiklikler yapılıyor. Eğitimin daha etkin ve verimli hale getirilmesi için hazırlanan MEBGEP, 10 ilde uygulanmaya başlandı. Projenin uygulandığı şehirlerarasında yer alan Konya'da, MEBGEP için çok sayıda uzman bir araya geldi. Selçuk Otel'de düzenlenen toplantıya; Konya Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, Hacettepe ve Gazi Üniversitesi öğretim üyeleri, Konya ilçe milli eğitim müdürleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Programda konuşan Konya Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, Avrupa Birliği (AB) uyum sürecinde MEB'de çok sayıda değişiklik yaşandığını söyledi. Eğitimin işleyişinde yeni bir yapılanmaya gidildiğini aktaran Halil Şahin, "Bu kapsamda önemli bir proje ortaya konuldu. Finansının AB bütçesinden sağlanan MEBGEP, Konya dahil 10 ilde uygulamaya konuldu. Projenin uygulandığı kentlerden biri olan Konya'da da çalışmalarımız hızla devam ediyor. İlçe milli eğitim müdürlerine konuyu kapsamlı bir şekilde aktarıyoruz. Bu projede eğitim konusunda söz sahibi olacak her türlü kişinin, kurum ve kuruluşun fikrini alıyoruz." dedi.

MEBGEP projesi sayesinde Bakanlığın yükünün hafifletildiğini aktaran Şahin, işlerin daha seri şekilde ilerleyeceğini vurguladı. Bütün sorunların Ankara'da çözülemeyeceğini belirten Halil Şahin, "Bundan sonra problemlerin bir bölümü yerinde çözülecek. Yani icradaki yetki illerde, koordinasyon ve denetim görevi Bakanlığa ait olacak." diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA