• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Okullara tek tip kıyafet geri mi geliyor?
04 Temmuz 2013 Perşembe 10:29

Okullara tek tip kıyafet geri mi geliyor?

Okullarda serbest kıyafet uygulamasına geçilmesiyle birlikte maddi ve manevi kayıplar yaşayan Okul Forma Üreticileri, forma seçiminin okul aile birliklerine bırakılmasıyla rahatladı...
Okullarda serbest kıyafet uygulamasına geçilmesiyle birlikte maddi ve manevi kayıplar yaşayan Okul Forma Üreticileri, forma seçiminin okul aile birliklerine bırakılmasıyla rahatladı. Bu kararın kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen Konya Okul Forma Üreticileri ve Satıcıları Birliği Başkanı Mehmet Serin, ‘‘Bu kararı aldırabilmek için aylardır çaba veriyorduk. Türkiye’de en büyük çabayı Konya verdi’’ diye konuştu.
ÇABALARIMIZ SONUÇ VERDİ
Okullarda serbest kıyafet uygulamasına geçilmesinin ardından maddi ve manevi zarara uğradıklarını her fırsatta belirten ve bu yasanın değişmesi için çaba harcayan Konya Okul Forma Üreticileri ve Satıcıları Birliği Başkanı Mehmet Serin, ‘‘Yeni kararla beraber artık serbest kıyafet mi yoksa formamı kullanılacağını okul aile birlikleri ve veliler seçecek. Yapılan oylamada %51 oranında tek tip forma kararı çıkarsa, öğrenciler forma ile okula gidebilecek. Bu karar için aylarca çabaladık. Sayın Başbakanımız ile Şeb-i Arus’a geldiğinde özel görüşme fırsatı buldum. Bu konuda yaşananları ve mağduriyetimizi kendisine ilettim. İlgileneceğini söylemişti. Bu karar bizim gibi birçok veliyi de memnun etti. Okullarda serbest kıyafette ayrımcılık olabiliyordu. Çocuklar, birbirlerinin kıyafetleriyle ilgilenmekten derslerine kendilerini veremiyorlardı. Aile durumu zayıf olan öğrenciler istedikleri kıyafetleri ailelerine aldıramayınca psikolojik olarak çöküntüye uğrayabiliyordu. Tek tip okul forması bunların önüne geçecektir’’ dedi.
Serin, serbest kıyafet uygulamasının okullardaki eşitliğin bozulmasına yol açacağını savunarak, ‘‘Öğrencilerde her gün farklı kıyafet giyme arzusu ortaya çıkacak ve uygulama velilere de maddi külfet getirecek. Serbest kıyafet uygulaması ergenlik dönemindeki öğrencilerin psikolojilerinin bozulmasına sebep olacaktır. Bu sebeple öğrencilerin dikkati derslerinden daha fazla kıyafetler üzerinde yoğunlaşacaktır. Markalı, markasız kıyafet tartışması başlayacaktır. Öğrencilerin bugün ne giysem, velilerin çocuğuma bugün ne giydirsem düşünceleri başlayacaktır. Ve bu da aile içi şiddeti tırmandıracaktır” dedi. Öğrencilerin daha önce okul formasıyla serbestçe giremediği kahvehane, bar, internet gibi olumsuz yerlere serbest kıyafetle rahatça girip çıkabileceklerini de kaydeden Serin, “Bu da öğrencinin kötü alışkanlıklar kazanmasını kolaylaştıracaktır. Okul kıyafeti öğrenciye aidiyet duygusu kazandıracağından dolayı öğrenci sürekli hareketlerin kontrol altında tutma zorunluluğu hisseder” diye konuştu.
EŞİTLİK TEK TİP KIYAFETLE OLUR
Okul formalarında eşitliğin öğrencilerin yararına olacağını ifade eden Mehmet Maden ise bu kararın kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti. Şimdiki okul formalarının çok kaliteli olduğunu söyleyen Maden, ‘‘Şimdiki hazırladığımız okul formaları çok kaliteli kumaşlardan üretiliyor. Eşit renk ve desende bir giyim okul öğrencileri arasındaki ayrımcılığı önler, zengin-fakir ayrımını önler, aileleri zor durumda bırakmaz’’ dedi. Maden, serbest kıyafet uygulaması ile birlikte öğrencilerin ayrıştıklarını da belirterek, ‘‘Bu ayrışmadan en çok üzülen aileler oluyordu. Çocuk bir arkadaşında gördüğü kıyafeti ailesine aldırmaya çalışıyor fakat ailenin durumu buna müsait olmadığı için alamıyor. Bu durumda hem çocuk hemde aile mağdur konumuna düşüyor. Ülke genelinde yaptığımız anketlerde %85 oranında tek tip kıyafeti vatandaş istiyor. Konya’da bu oran daha yükseklerde görülüyor. Konya’da bulunan  350 okuldan yaklaşık 320 tanesi tek tip okul forma uygulamasına geçecektir diye düşünüyoruz’’ şeklinde konuştu. SAMİ GEDİZ
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA