• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Okullar Hayat Olsun projesi imzalandı
13 Ocak 2012 Cuma 14:13

Okullar Hayat Olsun projesi imzalandı

Konya'ya gelen Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, "Okullar Hayat Olsun" projesini uygulayan okulu inceleyerek projeyle ilgili protokol imza törenine katıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği tarafından uygulamaya konulan “Okullar Hayat Olsun Projesi”nin örnek uygulamasının yapıldığı Konya’da Milli Eğitim Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçe belediyeleri ve Orman Bölge Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer, AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Baloğlu, Ayşe Türkmenoğlu, Mustafa Akış ve belediye ve eğitim camiasının katıldığı programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Okullar Hayat Olsun Projesi”nin ilk örneklerinin Konya’da uygulamaya konulmasından dolayı Bakan Dinçer’e teşekkür etti.

Projenin okullarla mahallelinin ve şehir halkının bütünleşmesini sağlayacağını kaydeden Başkan Akyürek, “Okullarımız evimiz gibi olmalıdır. Okulların salonları evlerimizin salonlarından daha güzel ve donanımlı olmalı, bahçeleri de evlerimizin bahçelerinden daha güzel ve bakımlı olmalıdır. Konya olarak bu konuda birçok çalışmaya imza attık. Görev aldığımız günden bugüne kadar okullaşma oranlarının artırılması, okulların kalitesinin yükseltilmesi, çevre düzenlemelerinin şehrimize yakışır hale getirilmesi için birçok çalışma yaptık” dedi.

Proje ile artık okulların içinde olacaklarını ve sorumluluğu üstleneceklerini belirten Başkan Akyürek, projenin şehirlerin ve mahallelerin sosyal dokusunu etkileyecek önemde olduğunu vurguladı.

PROJEYE İSMİNİ VEREN KONYA’NIN BİR KAVRAMIDIR

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer ise, projenin bakanlığın eğitimle ilgili bakış açısını yansıttığını ifade ederek, eğitimin, küresel anlamda rekabet açısından hem niteliğinin hem de niceliğinin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Okullar Hayat Olsun Projesi’nin önemine değinen Bakan Dinçer, “Projenin, bizim ülkemizdeki eğitimin niteliğinin ve niceliğinin artırılması ve toplumun her kesimine eğitim verme çabasının bir ismi, hem de öbür taraftan okul çağındaki çocuklarımızın eğitiminin geliştirilmesinin adı olarak söylenmesi gerekir” diye konuştu.

Okul bahçelerinin yeniden tanzim edilmesinin, eğitimde yeni bir yaklaşımı da ifade ettiğine dikkati çeken Bakan Dinçer, “Okullar Hayat Olsun Projesi”ne ismini de veren, aslında Konya'nın bir kavramıdır. Bizler eskiden dış avlu kapısından içeri girdiğimizde geniş bir avluya girerdik. Evler genellikle bu geniş avlunun etrafında sıralanırdı ve o geniş avlu ailelerin ortaklaşa kullanıldığı bir mekan olarak düşünülüyordu. Biz oraya avlu demezdik hayat derdik” dedi.

Okulların, içinde yaşadığı mahallenin hayatı olmasını istediklerini, eğitimin sadece çocuklar için değil aileler için de önemli olduğunu vurgulayan Bakan Dinçer, proje kapsamında ailelere de çocuk gelişimi, karı-koca ilişkileri, vatandaşlık bilgisi gibi çeşitli kurslar verileceğini söyledi.

PROTOKOL İMZALANDI

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Ömer Dinçer ile Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek Okullar Hayat Olsun Projesi’nin protokolünü imzalandı. Protokole merkez ilçe belediye başkanları ile ve Orman Bölge Müdürlüğü ve ilçe milli eğitim müdürleri de imza attı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, programın sonunda Bakan Dinçer’e Mevlevi Sikkesi hediye etti. Türkiye’de projenin ilk uygulandığı Karatay Kocatepe İlköğretim Okulu’ndaki kurslara katılanlar da Bakan Dinçer’e çiçek takdim ettiler.

OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ

Okullar Hayat Olsun projesiyle; okullar akşamları kültür, eğitim, sanat ve spor alanlarında mahalle sakinlerine açılıyor. Konya’da ilk örnek Konya Büyükşehir Belediyesi ve Karatay Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından Karatay Kocatepe İlköğretim Okulu’nda başlatıldı.

Öte yandan Bakan Dinçer, Okullar Hayat Olsun Projesi'nin Konya'daki pilot uygulaması olan Karatay Kocatepe İlköğretim Okulunu ziyaret ederek, burada açılan İngilizce, bilgisayar ve aerobik kurslarının sınıflarını gezdi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA