• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Okul yönetimi program dışında tutacak
10 Ekim 2012 Çarşamba 10:01

Okul yönetimi program dışında tutacak

Aile hekimi, öğretmen veya veliler tarafından süte karşı duyarlılığı tespit edilen öğrenciler, okul yönetimleri tarafından program dışında tutulacak.
''Okul Sütü Programı Uygulama Esasları Hakkında Karar'' Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı'yla yürürlüğe kondu.
Buna göre, Milli Eğitim Bakanlığı'nca belirlenecek olan okullarda her öğrenciye, haftada 3 gün, 200 ml sade UHT içme sütü dağıtılacak. Sütün temini ve dağıtım takvimi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından belirlenecek, okul sütü sevkıyatları da bu bakanlık tarafından belirlenecek kriterlere uygun olarak yapılacak.
Aile hekimi, öğretmen veya veliler tarafından süte karşı duyarlılığı tespit edilen öğrenciler, okul yönetimleri tarafından program dışında tutulacak. Dağıtılacak UHT içme sütü Türk gıda mevzuatına uygun olacak.
İllerde komisyon kurulacak
İllerde; vali yardımcısı başkanlığında il gıda, tarım ve hayvancılık müdürlüğü, milli eğitim müdürlüğü, defterdarlık ve sağlık müdürlüğü temsilcilerinden oluşan ve Programın yürütülmesinden sorumlu Okul Sütü Komisyonu kurulacak. Okul Sütü Komisyonu, mal muayene ve kabul komisyonu olarak görev yapacak.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA