• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Okul sütü dağıtımı törenle başladı
11 Şubat 2013 Pazartesi 15:21

Okul sütü dağıtımı törenle başladı

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, ''Beklentimiz, toplum olarak çocuklarımızın erken yaşta sütü kullanmayı öğrenmelerini, bunu hayat boyu da devam ettirmelerini istiyoruz'' dedi.
     Vali Doğan, Şerife Akkanat İlkokulu'nda düzenlenen okul sütü dağıtım töreninde gazetecilere yaptığı açıklamada, Konya'da da okul sütü programını başlattıklarını belirtti.
     Bu yılki uygulamada ana sınıfları, 1, 2 ,3 ve 4'üncü sınıfların yer aldığını dile getiren Doğan, öğretmenlerin sınıflarındaki öğrencilere süt kullanımının faydalarını öğretmeye çalıştıklarını ifade etti.
     ''Velilerimizin bir bölümü program dışı bırakılmayı istediler. Onlar program dışı bırakıldı. Bir bölüm öğrenciler de günlük olarak sütlerini almaya devam edecekler'' diyen Doğan, şunları kaydetti:
     ''Bizim buradan bir beklentimiz var. Toplum olarak çocuklarımızın erken yaşta sütü kullanmayı öğrenmelerini, bunu hayat boyu da devam ettirmelerini istiyoruz. Umut ediyoruz ki bir şekilde bu program dışı kalan öğrencilerimizde velilerin isteği üzerine programa dahil olurlar. Sağlıklı bir gençlik ve sağlıklı bir gelecek için çocuklarımızın sütle daha yakın tanışıklığa ulaşmalarını diliyorum.''
     Programa, Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA