• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Okul açığını kapatmak istediklerini ifade etti
11 Ekim 2012 Perşembe 15:17

Okul açığını kapatmak istediklerini ifade etti

Meram Belediyesi ve İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan Ahmet Azmi-Makbule Elberk Ortaokulu ve İsmail-Adile Avcan İmam Hatip Ortaokulu'nun açılışları gerçekleştirildi.
Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, İsmail-Adile Avcan İmam Hatip Ortaokulu'nda düzenlenen açılışta, hayırseverler sayesinde geleceğe umutla bakılabildiğini söyledi. 
Eğitim çalışmaları açısından devletin etkili ve kuşatıcı kararlar aldığını ifade eden Doğan, ''Bu okullarımızın yapılmasında hayırseverler, belediye arsa tahsisinde bulundu. Hayırseverler kaynak koydu, İl Özel İdaresi kaynak koydu. Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, eğitim teşkilatımız hizmet etti. Bu kadar farklı kesimlerin aynı amaca hizmet etmek için bu şekilde gönül birliği yaptığı ülke elbet hedefine varacaktır'' diye konuştu. 
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise son dönemlere kadar eğitime yeterli derecede desteğin sağlanmadığını dile getirdi. 
Eğitime, okul yapımına ihtiyacın bulunduğuna dikkati çeken Akyürek, Konya olarak elde edilen sonucu yeterli bulmadıklarını anlattı. 
Konya'da okul kampanyası için girişimlerde bulunacaklarını söyleyen Akyürek, şunları kaydetti: 
''Önümüzdeki günlerde Meram, Selçuklu, Karatay belediye başkanları, kaymakamlar ve milli eğitim müdürlerimizle, Dışişleri Bakanımız ve milletvekillerimizin de katılacağı bir programla yeni bir okul kampanyasını başlatmak istiyoruz. Türkiye, 12 yıllık mecburi eğitimle Avrupa ve dünya ülkelerinin eğitim seviyesine gençlerini ulaştırma hedefindedir.''
 Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı da Meram'daki okul açığını kapatmak istediklerini ifade etti. 
Okulların yapımında emeği geçenlere teşekkürlerini sunan Kalaycı, bu okullardan yetişecek öğrencilerin vatanına, milletine ve dinine faydalı birer birey olmaları yönünde temennide bulundu. 
Konuşmaların ardından, edilen dualarla okulların açılışı gerçekleştirildi. 
Açılışa, Milli Eğitim Müdür Vekili Seyit Ali Büyük, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, AK Parti İl Başkan Vekili Mustafa Dündar ve çok sayıda davetli katıldı.
    
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA