• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
OKU KİTABINI AL ALTININI KAMPANYASI
01 Haziran 2014 Pazar 15:17

OKU KİTABINI AL ALTININI KAMPANYASI

Konya’nın Seydişehir İlçe Kaymakamlığı’nca ilki geçtiğimiz yıl düzenlen Oku Kitabını Al Altınını Projesi’nde bu yıl da öğrenciler altı ay içerisinde 380 bin kitap okudu. 
Kaymakam Tuncay Sonel tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan ve bu yıl da devam eden “Oku Kitabını Al Altınını” projesi kapsamında Seydişehir’deki ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere toplam 74 okulda okuyan öğrenciler içerisinde en çok kitap okuyan ilk üç öğrenci ile toplam 222 öğrenciye hayırseverlerin desteğiyle alınan altın, saat, mp5 müzik çalar ve kitap armağan edildi. Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenen ve yazar Sinan Yağmur’un da katıldığı programa öğrenciler, öğretmenleri, aileleri, Kaymakam Tuncay Sonel, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Oyanık, Belediye Başkan Vekili Mahmut Çalık, Başsavcı Erdoğan Demirtaş, Emniyet Müdürü Ali Gürbunar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necip Şan ve diğer protokol üyeleri katıldı. Kaymakam Tuncay Sonel, yıllar önce Şanlıurfa-Birecik, Trabzon-Of’ta ve çalıştığı yerlerde bu tür etkinlikler ile okumayı teşvik etmek istediklerini söyleyerek, “Okumak için böyle ödüllere gerek yok ama bu kamuoyu oluşması bakımından, öğrencilerimizi teşvik etmek, velilerimizin bilinçlenmesi bakımından hepimiz için önemli. Aileleriniz, öğretmenleriniz sizlere emek veriyor. Zaten eğitimde Seyyid Harun Veli diyarı Seydişehir gerçekten çıtası yüksek bir yer. Ben bunun için tüm eğitim camiamızı tebrik ediyorum. Sadece öğretmenlerimize değil, öğretmeniyle, öğrencisiyle, velisiyle bu sacayakları ile birlik beraberlik olduğu sürece başarı da beraberinde geliyor. Bugün uzak mahallelerimizden gelen çocuklarımız da var. Aylardır kitaplar okunuyor ki altı ayda öğrencilerimiz 380 bin kitap okumuş” dedi.
Kaymakam Sonel, “Programda aramızda çok değerli, kalemiyle, yüreğiyle diliyle güzel insan, sevilen sayılan yazarımız Sinan Yağmur hocam da olsun istedik. Sinan Yağmur hocamla ilk geldiğimiz aylarda Seydişehir’de oturduk; sizin kaleminiz güçlü, yüreğiniz güzel gelin bir de Seyyid Harun Veli’yi yazın diye konuştuk. Yazarımız yoğun olduğunu söyledi o zamanlar Yusuf ile Züleyha’yı yazıyordu. Hocam bizi kırmayın Allah rızası için Seyyid Harun Veli’yi siz yazın ki insanlar tanısın. Sadece Seydişehir değil böyle değerleri Türkiye tanısın. Bugün Sinan Yağmur hocamı da bulmuşken inşallah bu sözünü burada teyit eder, çünkü önemsiyoruz bu konuyu kendi ağzından duyarız” şeklinde konuştu.
Daha sonra yazar Sinan Yağmur öğrenciler ile söyleşi yaptı. Söyleşisine bir şiir ile başlayan Yağmur öğrencilere kendi hayatından örnekler verirken, onlara okumanın önemini ve öğretmenlerinin değerini bilmelerini tavsiye etti.
2015 ŞEB-İ ARUS’TA SEYYİD HARUN VELİ KİTABI ÇIKACAK
Sinan Yağmur, Seydişehirlilerin merakla beklediği ve Seyyid Harun Veli’yi konu eden kitabı ile ilgili de müjdeyi verdi. Ünlü yazar Sinan Yağmur 2015 yılının aralık ayındaki Şeb-i Arus’ta Seyyid Harun Veli Hazretleri’nin kitabının çıkacağını söyleyerek, “2015 yılında Seyyid Harun Veli’nin hayatını roman olarak yazacağım. Öyle yazacağım ki Seydişehir’e tüm Türkiye akacak, hepsinden öte Seyyid Harun Veli’yi bütün gönül dostları bilecek. Gelir gelmez Kaymakam Bey sordu ve sahnede açıklayacağımı söyledim. 2015 yılının Şeb-i Arus Aralık ayında çıkaracağım kitap aşkın piri Seyyid Harun Veli Hazretleri ile ilgili olacak ama ismini daha koymadım” dedi.
Daha sonra en çok kitap okuyan 222 öğrencinin ismi tek tek okunup sahneye çağrılarak törene katılan misafirlerce ödülleri verildi. Programın sonunda ise yazar Sinan Yağmur Merkez İlkokulu önünde kitaplarını imzaladı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA