• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Öğretmenlere zorunlu hizmet
10 Nisan 2010 Cumartesi 11:49

Öğretmenlere zorunlu hizmet

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen atamalarında yeni bir uygulamayı koymaya hazırlanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmlerin tabi olacağı atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde radikal değişikliklere gidiyor. Hazırlanan yönetmelik taslağı, öğretmenlerin fiziki özelliklerinden zorunlu çalışma sürelerine kadar bir değişiklik öngörüyor.

Taslağa göre, öğretmen atamaları yılda bir kez, Ağustos ayında yapılacak.  Taslak Türkiye'yi üç çalışma bölgesi ve altı hizmet alanına ayırıyor. Zorunlu hizmet alanları sadece il ve ilçe bazında olmayacak. Örneğin, bir mahalle ya da aynı ilçe içindeki bir başka okul da zorunlu hizmet alanı olabilecek.

3 ila 5 yıl arasında değişen zorunlu hizmet sürelerinde de üst sınır 7 yıla çıkarılıyor.

YÜZDEKİ YARA ÖĞRETMENLİĞE ENGEL

Taslakta, öğretmenlerin fiziki özelliklerine dair düzenlemeler de var. Yüzde 50'den fazla görme bozukluğu olanların sınıf ve okul öncesi öğretmen olamayacak. Engellilik düzeyi yüzde 40'dan fazla olanların öğretmenlik yapabileceğine ilişkin sağlık kurulu raporu getirecek.

Genel yüz hatlarını bozan ve yüz ifadesini engelleyen kalıcı yara ve yanığı bulunanlar özürlü sayılacak ve okul öncesi ve sınıf öğretmeni olamayacak.

Taslak, olimpiyatlarda, uluslararası şampiyonalarda ilk üçe giren ve 10 kez milli takım forması giymiş sporcular için KPSS şartı aranmadan beden eğitimi öğretmenliğine başvurabilme kolaylığı da getiriyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA