• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Öğretmenlerden serbest kıyafet protestosu
29 Aralık 2012 Cumartesi 12:22

Öğretmenlerden serbest kıyafet protestosu

Eğitim-Bir-Sen üyeleri, öğretmenlere de kıyafet serbestliği getirilmesi için 2 Ocak'ta okullarda serbest kıyafetle ders verecek.

Memur-Sen Konfederasyonu ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 2013-2014 eğitim öğretim yılında uygulamaya geçilecek olan öğrencilere kılık kıyafet serbestliğinin ardından öğretmenler içinde kılık kıyafetin serbest olmasını istedi.

Kılık Kıyafet Yönetmeliği'nde yapılan düzenleme ile öğretmen adaylarının başörtüsüyle derslere girebilecek olmasını eğitim sisteminde atılan yarım özgürlük adımlarından biri olduğunu kaydeden Gündoğdu, ''Bir diğer özgürlük adımı ise İmam Hatip liseleri ve seçmeli Kur'an derslerinde öğrencilerin başörtüsü takabilecek olmasıdır. Biz bu 1982 yılından kalan 657 Sayılı Yasa'nın Kılık Kıyafet Yönetmeliği'nde değişiklik yapılarak, tam özgürlük getirilmesini istiyoruz. Bu amaçla 1982 model, çağ dışı, Kılık Kıyafet Yönetmeliği'ni protesto ediyoruz'' diye konuştu.

Yönetmelikte yer alan maddeleri eleştiren Gündoğdu, şöyle devam etti:
''Yönetmeliğe bakıyoruz; erkeklerin bıyıkları şöyle olacak, favorileri şöyle kesilecek, kadınların etekleri diz boyu olacak. Başörtüsü takılmayacak. Saçlar açık ve taranmış olacak gibi ifadeler var. Aynı dindarlıkta eşlerden erkek olan dindarlığıyla öğretmenlik yapabiliyor ama kadın yapamıyor. Yani bu yönetmelikle cinsiyet ayrımcılığı yapılıyor. Nasıl ki erkek karısını dövdüğünde 'kadına şiddet uygulanıyor' deniliyorsa, başörtüsü yasağı da kadına uygulanan şiddettir.''

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA