• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Öğretmenler derslere serbest kıyafetle girdi
18 Mart 2013 Pazartesi 23:18

Öğretmenler derslere serbest kıyafetle girdi

Konya'da Memur-Sen üyesi bazı öğretmenler derslere serbest kıyafetle girdi.
Konya'da Memur-Sen üyesi bazı öğretmenler derslere serbest kıyafetle girdi.
     Memur-Sen Konya Temsilcisi Latif Selvi, yaptığı açıklamada, Memur-Sen olarak kamuda serbest kıyafet kullanılması için toplanan 12 milyon 300 bin imzayı geçtiğimiz günlerde yetkililere devrettiklerini anımsattı.
     İmza kampanyası ile darbe dönemlerinin eseri olan, insani değerleri dikkate almadan uygulanan yönetmelikle yaşanan mağduriyetlere dikkati çektiklerini ifade eden Selvi, şunları kaydetti:
     ''Milletimiz 12 milyon 300 bin imzayla kararını vermiştir. İmzanın toplanmasına öncülük eden Memur-Sen olarak artık biz milletimizin verdiği kararın dışında herhangi bir yönetmelik ve çağ dışı uygulamayı reddediyoruz. Bugün itibariyle tüm kurumlarımızda fiilen kıyafet özgürlüğünü başlatmış bulunuyoruz. Şu ana kadar tüm okullarımızda bu karar uygulandı. Herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Konya'da başörtülü görev yapmak isteyenler başörtüsüyle, başka türlü çalışmak isteyenler de istedikleri gibi kılık kıyafetini özgürce kendisi belirleyerek hizmetini sürdürdü. Biz artık bundan sonra asla birilerinin dayattığı birtakım haksız uygulamaların muhatabı olarak kamuoyunun huzuruna çıkmak istemiyoruz, hizmetlerimizle değerlendirilmek istiyoruz.''
    
     -''Uygulamadan son derece memnunum''-
    
     Memur-Sen Konya Kadın Komisyonu Başkanı, Eğitim Bir-Sen Konya Şubesi Yönetim Kurulu üyesi olan Konya Türk Telekom Erol Güngör Sosyal Bilimler Lisesi Müdür Yardımcısı Hayrünnisa Özer ise kadın öğretmen olarak uygulamadan son derece memnun olduğunu söyledi.
     ''Kendimi ilk defa; suç işlemiş, ikinci sınıf vatandaş olarak değil de rahat, öz güveni olan bir insan olarak hissettim'' diyen Özer, uygulamanın hayata geçirilmesinde katkıları olan Memur-Sen yöneticilerine teşekkür etti.
     Başörtülü olarak derslere girebildiği için kendisini çok mutlu hissettiğini anlatan Özer, ''Artık bundan sonra da darbeci zihniyetin, ülkenin gerçek evlatlarının ikinci sınıf gibi muameleye layık olmadığını anlamalarını istiyorum. Bu zihniyetin, artık insanları rahat bırakması noktasında Hükümetimizin de adım atması gerekiğini düşünüyorum. Bundan sonra da bu şekilde derslere devam etmek istiyoruz'' diye konuştu.  AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA