• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Öğretmene işkenceli tuzak davasında karar çıktı
16 Haziran 2016 Perşembe 17:02

Öğretmene işkenceli tuzak davasında karar çıktı

Konya'da 1 yıl önce tayin çıkması nedeniyle ayrıldığı kız arkadaşını yeniden birlikte olmak için uzun süre rahatsız eden 33 yaşındaki öğretmeni, silah zoruyla kaçırdıktan sonra işkence yapan ve gasp eden kızın yeni sevgilisinin ve onun arkadaşlarının yargılandığı davada mahkeme altı sanığa toplam 105 yıl hapis cezası verdi.
Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuklu sanıklar Sefa G, Muhittin G. ve Yılmaz D. ile tutuksuz yargılanan Didem A, Havva Nur N, İsmail A, Yasin G. ile taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyetinin son sözlerini sorduğu sanıklardan Sefa G, suçlamaları kabul etmeyerek, olaylarla ilgisinin olmadığını savunarak beraatını istedi. Sanık Muhittin G. de, arkadaşları Didem ile Havva’nın tecavüze uğradıklarını ileri sürerek bu nedenle suç işlediğini belirtip, “Pişmanım, tahliyemi talep ediyorum” dedi. Pişman olduklarını ifade eden diğer sanıklar da tahliye talebinde bulunmasının ardından mahkeme heyeti tarafından açıklanan kararda Sefa G, Muhittin G. ve Yılmaz D. ve İsmail A’ya 20’şer yıl, Didem A’ya 15, Havva Nur N’ye de 10 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme daha sonra tutuklu sanıklar Sefa G, Muhittin G. ve Yılmaz D’nin tutukluluk sürelerini göz önüne alarak tahliyesine karar verdi. Sanıklar, cezaları Yargıtay tarafından onanırsa tekrar tutuklanarak cezaevine girecek.

OLAYIN GEÇMİŞİ
23 Mayıs 2015 tarihinde Konya-Antalya Karayolunun 15. kilometresinde meydana gelen olayda, iddiaya göre, A.S. (33) Konya’da öğretmenlik yaparken Kahramanmaraş’a tayinin çıkmasının ardından 5 yıl birlikte olduğu sevgilisi Didem A. (26) ile ayrılmış ancak daha sonra tekrar birlikte olmak için uzun süre rahatsız etmişti. Eski sevgilisi tarafından rahatsız edilen Didem A’nın durumu yeni sevgilisi Sefa G’ye söylemesinin ardından Sefa G, ağabeyi Muhittin G, amcası Yasin G, Yılmaz D, İsmail A. ve Didem A’nın arkadaşı Havva Nur N. ile A.S’ye tuzak kurarak, genç öğretmeni silah zoruyla kaçırdıktan sonra saatlerce işkence edip, şantajla 15 bin lirasını gasp etmişlerdi. A.S, şahısların ellerinden kurtulmasının ardından durumu polise bildirmiş, yakalandıktan sonra adliyeye sevk edilen şahıslardan Sefa G, Muhittin G. ve Yılmaz D. tutuklanmış, diğer 4 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA