• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Öğrenim kredisi borçlularına müjde
17 Haziran 2009 Çarşamba 22:22

Öğrenim kredisi borçlularına müjde

İşte öğrenim kredileri ile ilgili çalışmalar...
Komisyonda, ''torba kanun'' olarak nitelendirilen Bütçe Kanunlarında Yer Alan Bazı Hükümlerin İlgili Kanun ve KHK'lere Eklenmesi ile Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısının görüşmelerine devam edildi. İşte öğrenim kredileri ile ilgili çalışmalar...
 
Aylık taksitlerin aksatılmadan ödenmesi halinde başvuru ve taahhüt edilen ödeme süreleri için gecikme zammı uygulanmayacak. Aylık taksitlerin aksatılması halinde ise başvuru tarihinden itibaren gecikme zammı uygulanarak borcun tahsili yapılacak. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumundan aldıkları krediyi ödeyemeyenlerin 3 ay içerisinde başvurarak taahhütte bulunması halinde; borcunun tamamını 3 ay içinde ödeyenlerin gecikme zammının yüzde 75'i, 12 ay içinde aylık taksitler halinde ödeyenlerin gecikme zammının yüzde 50'si, 24 ay içinde aylık taksitler halinde ödeyenlerin gecikme zammının yüzde 25'i, 48 ayda ödeyenlerin gecikme zammının yüzde 10'u affedilecek.

Aylık taksitlerin aksatılmadan ödenmesi halinde başvuru ve taahhüt edilen ödeme süreleri için gecikme zammı uygulanmayacak. Aylık taksitlerin aksatılması halinde ise başvuru tarihinden itibaren gecikme zammı uygulanarak borcun tahsili yapılacak.

Kaymakamlara, vekalet ettiği ilçe kaymakamlığı için yapılan ödemeler hakkında borç çıkarılmayacak. Çıkarılmış borç tutarının tahsilinden vazgeçilerek, borç takibi işlemine son verilecek.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA