• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Öğrenciyi sevindirecek haber
29 Haziran 2012 Cuma 09:09

Öğrenciyi sevindirecek haber

Bakanlık, çantada ağırlık yapmaması için bazı kitapları birleştirdi. Ders sayısı artıyor ancak süre azalacak.
Bakanlık, çantada ağırlık yapmaması için bazı kitapları birleştirdi. Ders sayısı artıyor ancak süre azalacak.

4+4+4 ile okullarda ders saatti arttı. Talim ve Terbiye Kurulu'nun hazırladığı çizelgeye göre haftalık ders sayısı, seçmelilerle birlikte ilkokul için 30, 5. ve 6. sınıflar için 36, 7. ve 8. sınıflar için 37 saat oldu. 5.ve 6. sınıflarda haftalık 6 saat, 7 ve 8. sınıflarda ise 7 saatlik bir artış var. Okulların büyük bölümü hem ilkokul hem ortaokul olarak hizmet vereceği için zaman sıkıntısı baş gösterdi. Bu nedenle ders saatlerinin 5 ile 10 dakika kısalması planlanıyor. Bir ders 40 yerine 30 ile 35 dakika olacak.
 
KİTAPLAR BİRLEŞTİRİLDİ
Öğrencilerin çanta yükünü hafifletmek için ilköğretim Hayat Bilgisi 1-2 ve 3, Türkçe 2-3, Matematik 1-2-3-4-5, Fen Bilgisi ve Teknoloji 4-5, Sosyal Bilgiler 4-5 ve İngilizce 4-5. sınıf ders kitabı ve öğrenci çalışma kitapları birleştirilerek basıldı. Öğrenciye bir ve ikinci kitap birlikte, öğretmene ise 1 ve 2. kitap ile kılavuz kitabı takım halinde verilecek. İlköğretim, Türkçe ve İngilizce, Ortaöğretim Arapça, İngilizce, Almanca ve Fransızca ders kitapları elektronik ortamda hizmete sunulacak. İşitme ve zihinsel engellilere kitaplar muayeneden sonra verilecek.
 
5 SAAT OYUN-ETKİNLİK
Çizelgeyle, birinci sınıftan itibaren haftada 5 saat, 'Oyun ve Fiziki Etkinlikler' dersi konuldu. Türkçe haftada 11 saatten 10'a, Matematik 4'ten 5'e yükseltildi. 'Görsel Sanatlar' ile 'Müzik dersleri' ikişerden birer saate indi. Seçmeli 'Vatandaşlık ve Demokrasi Eğitimi' dersinin adı 'İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi' oldu ve 4. sınıfta 2 saat zorunlu. Seçmeli dersler 6 yerine 5'te başlıyor, haftalık saati artıyor. 10 olan seçmeli ders sayısı, 6 ana başlıkta 21'e yükseldi. Kürtçe'nin de öğretileceği 'Yerel Diller ve Lehçeler'in yanı sıra 'Düşünme Eğitimi', 'Hukuk ve Adalet', 'Drama', 'Zeka Oyunları', 'Yazarlık ve Yazma Becerileri', 'Çevre ve Bilim', 'Bilişim Teknolojileri' gibi seçmeli dersler bulunuyor. 1. sınıflara 4 saat, 2-3'lere de 2'şer saat serbest etkinlik dersi var.
 
674 SAAT EKSİK EĞİTİM VERİLİYORDU
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 4+4+4 eğitim sistemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Dinçer, '30 olan haftalık ders saati 36'ya mı çıkarıldı?' sorusu üzerine özellikle ilkokulda haftada yaklaşık 9 saat serbest zaman ve fiziksel etkinliklerin olduğunu söyledi. Dinçer, iki şeye dikkati çekmek istediğini belirterek şöyle devam etti: ''Artık 720 saatle başlayan ve 720 saatle 8 yıl boyunca devam eden bir eğitimimiz olmayacak. Birinci sınıfta çok daha az dersimiz var. Eğitim yılı uzadıkça ders sayısının da arttığı bir programa sahibiz. İkincisi de birinci sınıfta hem programımız hafiflemiş vaziyette hem de müfredatımız .Her gün çocuklarımız için aşağı yukarı 2 saat oyun ve fiziksel etkinlikler olmak üzere iki farklı uygulamamız da olacak. Çocuklarımız için ilkokulda daha rahatlamış ama ortaokul ve lisede giderek ağırlaşan bir programımız olacak.' AB, Kuzey Amerika ve OECD ülkeleri başta, eğitimde başarılı ülkeleri incelediklerini anlatan Dinçer, ''8 yıllık sürede 674 saat eksik ders veriyoruz. Ders saatlerimizi artırmak zorundaydık ki küresel düzeyde çocuklarımızın ihtiyaç duyduğu eğitimi verebilelim'' dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA