• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Öğrenciye maaş, her aileye sigorta
06 Eylül 2015 Pazar 08:58

Öğrenciye maaş, her aileye sigorta

AK Parti, 1 Kasım seçimleri için vatandaşın karşısına yüz güldürecek projelerle çıkacak.

AK Parti, 1 Kasım seçimleri için vatandaşın karşısına yüz güldürecek projelerle çıkmaya hazırlanıyor. Dev projelerin yanısıra üniversite mezunlarına iş bulana kadar maaşverilecek. Her ailenin sosyal güvenceye kavuşturulması için en az bir kişi sigortalı yapılacak. Kredi çeken yaşlılara ise ödeme kolaylığı sağlanacak.

AK Parti, 1 Kasım'daki seçim kampanyasını büyük oranda şekillendirdi. Dev projelerle birlikte vatandaşın günlük hayatını ilgilendiren ve yüzünü güldüren adımların yanı sıra yeni projeleri gündeme taşıyacak.

AK Parti yönetimi, 7 Haziran sonrasında sandık sonuçlarıyla ilgili en kapsamlı analizi gerçekleştirdi. İl il anketler yaptırıldı, oy kayıplarının nedenleri ayrıntılı olarak araştırıldı. Bu doğrultuda, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla, partinin tüm birimleri kapsamlı bir çalışma yürüttü. 1 Kasım'da seçim tarihinin kesinleşmesi ile birlikte bu birimler çalışmalarını daha da hızlandırdı.

İLLERE ÖZEL ÇALIŞMA

Özellikle küçük oy farklarıyla milletvekilliğinin kaybedildiği illerle birlikte, daha önceki seçimlere göre oyların azaldığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki listelerde stratejik değişiklikler yapılacak. 7 Haziran'da Samsun, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Kastamonu, Balıkesir, Burdur, İstanbul 3. Bölge, Kayseri, Kahramanmaraş'ta AK Parti küçük oy farkları ile birer milletvekilini MHP'ye, Erzincan, Ordu, Sivas, Aydın, Denizli, Eskişehir, Ankara 2. Bölge, İstanbul 1. Bölge, İstanbul 2. Bölge'de birer milletvekilini CHP'ye, Diyarbakır, Ağrı, Van'da ise HDP'ye kaptırdı. Kampanyada bu bölgelere ağırlık verilecek.

VATANDAŞA DOKUNACAK KAMPANYA

Partinin Tanıtım ve Medya Başkanlığı koordinasyonunda, propaganda ve söyleme yönelik yeni çalışmalar yürütülüyor. Dev projelerle birlikte, vatandaşın günlük hayatını ilgilendiren, mutfak ve cüzdanıyla da doğrudan alakalı adımlar anlatılacak ve yeni projeler gündeme taşınacak. Bu kapsamda, memurdan emekliye, öğretmenden öğrenciye kadar toplum kesimlerinin beklentileri karşılanacak. Ekonomik ve sosyal konular söyleme yansıyacak.

İŞ BULUNCAYA KADAR

AK Parti'nin seçim vaatleri taslağında üniversite mezunu olanlara iş buluncaya kadar maaş verilmesi öngörülüyor. Bununla birlikte, herkesin sosyal güvenceye kavuşması için her evde bir sigortalı olacak. AK Parti'nin seçim bildirgesi taslağında İş-Kur bünyesinde 'Her evde bir sigortalı olacak' sloganı ile proje başlatacağı belirtiliyor. İş-Kur'a başvuruda bulunanlardan öncelik olarak sigortası bulunmayan ailelerden bireylerin tercih edileceği belirtildi.

EMEKLİLER UNUTULMADI

Vatandaşın yüzünü güldürecek bu projelerin yanı sıra emekliler de unutulmadı. Kredi çeken yaşlıların ödeme işlemleri de kolaylaştırılacak. Bir yıl erteleme ile faizsiz ödeme söz konusu olacak. Seçim bildirgesi taslağına son şeklini Başbakan Davutoğlu verecek.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA