• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Öğrencilerimize teorik bilgiyi öğretiyoruz
20 Ocak 2013 Pazar 14:20

'Öğrencilerimize teorik bilgiyi öğretiyoruz'

Konya Ticaret Odası (KTO)-Karatay Üniversitesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesinde geleceğin mimarlarını yetiştirecek.
Konya Ticaret Odası (KTO)-Karatay Üniversitesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesinde geleceğin mimarlarını yetiştirecek.
Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kerim Çınar, bu yıl sadece iç mimarlık bölümünde eğitim verdiklerini, gelecek yıl için mimarlık ve geleneksel Türk sanatları bölümlerinin de açılacağını söyledi. Geçen yıl açılan fakültelerinin ek kontenjanla 22 öğrenci alarak eğitime başladığını kaydeden Prof. Dr. Çınar, “Üniversitemiz henüz çok yeni, 3 yıldır eğitim veriyor. Bizim fakültemizde ilk yıl iç mimarlıkla başladı. İç mimarlık gençler arasında çok popüler ve tercih edilen bir meslektir. Bu meslek için gençlerimiz hevesli olarak geliyor eğitimlerini alıyorlar. Türkiye’de yeni bir meslek gibi görünse de aslında mimarlık eğitiminin akabinde alt birim olarak verilen bu iç mimarlık son dönemde çok popüler oldu. Genç nesle iç mimarlık eğitimi vermekten mutluyuz. Öğrencilerimize teorik bilgiyi öğretiyoruz, KTO ile de müşterek çalışıyoruz. Sanayicinin ihtiyacı olan mimar ve iç mimarlar için eğitime başladık. Sektörde ihtiyaçtır ve istihdam alanı da çoktur. İç mimarlık için gençlerin tercihleri doğrudur, iş potansiyeli oldukca geniş. Uygulamalarımızı da sanayicilerle müşterek birlikte yapmayı düşünüyoruz. İlk yıl teorik bilgi veriyoruz. Üniversite-sanayi işbirliğinde birlikteliğimizi sürdürerek öğrencilerimize uygulamayı sanayide vereceğiz” dedi.
Prof. Dr. Çınar, iç mimarlık bölümünde deneyimli, alanında uzman öğretim üyelerini bünyelerine kattıklarını ve iddialı olduklarını kaydetti. Prof. Dr. Çınar sözlerine şöyle devam etti; “Deneyimli hocalarımızın yanı sıra mesleğinde başarılı olmuş, uygulamayı bilen, kendini bu alanda yetiştirmeyi düşünen gençlerimize kapımız açık. Kadromuz yeni olmasına rağmen tecrübeli bir ekibimiz var. Her geçen gün kadromuz daha da genişleyecek. İddialıyız, genç bir üniversiteyiz, gelecek için umutlu ve heyecanlıyız. Önümüzdeki yıl için 2 ilave bölüm düşünüyoruz. Bunun birisi mimarlık diğeri geleneksel Türk sanatları bölümü olacaktır. Bunun için kadro kurma çalışmalarımız sürüyor. Gelenekten gelen, kültüre dayalı el sanatlarını Türk sanatlarında günümüzde tekrar canlandırmak istiyoruz. Bu düşünceyle mimarlık bölümünü kurmak için hazırlık içindeyiz. YÖK’ten izin talebinde bulunduk.”
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA