• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Öğrencilere silahlı koruma
17 Ocak 2011 Pazartesi 15:28

Öğrencilere silahlı koruma

Muş'un Hasköy ilçesine bağlı Yarkaya köyü ile bağlı mezralardaki 60 öğrenci, 8 kilometre mesafede bulunan ilçedeki yatılı okula,
Muş'un Hasköy ilçesine bağlı Yarkaya köyü ile bağlı mezralardaki 60 öğrenci, 8 kilometre mesafede bulunan ilçedeki yatılı okula, sert doğa koşulları ve yırtıcı hayvanlara karşı köyden seçilen 4 silahlı koruma eşliğinde gidip geliyor.
     70 hane ve 550 nüfuslu Yarkaya köyü ile bağlı mezralardaki yaklaşık 60 öğrenci, pazartesi ve cuma günleri 8 kilometrelik yolu gidip geliyor.
     Öğrenciler, Yarkaya köyündeki okullarının sel tehdidi nedeniyle 1994 yılında boşaltılması sonrası eğitimlerini Hasköy Yatılı Bölge İlköğretim Okulu ile Hasköy Kadir Rezzan Has Kız Yatılı Bölge İlköğretim Okulunda sürdürüyor.
     Köylüler, bölgedeki çetin kış şartları altında pazartesi ve cuma günleri okula gidip gelen çocukları yırtıcı hayvan tehdidine karşı silahlarla koruyor.
     Köy ve mezralarda yaşayan vatandaşlardan her hafta seçilen silahlı 4 kişi, öğrencilerin güvenliğinden sorumlu tutuluyor.
     Faik Tosun isimli vatandaş, öğrencileri yırtıcı hayvanlara karşı okul yolunda silahlarla koruduklarını söyledi.
     Uygulanan nöbetçi sistemi sayesinde çocukların okul yolunda köylüler tarafından korunduğunu ifade eden Tosun, ''Köyümüz, ilçeye 8 kilometre uzaklıkta olduğu için kış mevsimi boyunca çocuklarımızı yırtıcı hayvanlardan korumak için silahlanarak okula götürüyoruz. Tek isteğimiz köyümüze okul yaptırılmasıdır'' dedi.
     Çiğdem Öngel adlı öğrenci de her hafta okuldan gidiş ve gelişlerde zorlandıklarını belirterek, köylerine okul yapılmasını istedi.
    
     -''AYDA BİR ARAÇLARIMIZLA ULAŞIMLARINI SAĞLARIZ''-
    
     İl Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, gazetecilere yaptığı açıklamada, ihtiyaç halinde bu tür yerlere ayda bir kez servis tahsis ettiklerini söyledi.
     Okullardan uzak yerleşim birimlerinde eğitim ve öğretim için çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Bayraktar, ''Özellikle çok uzak yerlerde olan yerleşim birimlerinde öğrencilerimizi okula kazandırmak kaydıyla ayda bir kez onları köylerine getirip, tekrar köyden okula alma sözü vermiştik. Bu şekilde yaptığımız çalışmalarımız var. Eğer öğrencinin devamı konusunda veli bir sıkıntı çıkarmazsa biz ayda bir kez kendi araçlarımızla öğrencilerin ulaşımını sağlarız'' dedi.
     Bayraktar, bölgede düşünülen okul yapımının öğrenci sayısıyla ilgili olduğunu da ifade ederek, şunları kaydetti:
     ''Yarkaya köyümüzde okul kapasitesine ulaşacak kadar öğrenci varsa okul yapmayı düşünürüz. En az 20 öğrenci olması gerekiyor. Birleştirilmiş sınıflar istenilen verimi sağlamıyor. Bu sınıfların yerine ihtiyaçların devlet tarafından karşılandığı yatılı veya müstakil sınıflarda eğitimin kalitesi artıyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA