• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Öğrencilerden Ruhul Hak konseri
15 Nisan 2013 Pazartesi 13:17

Öğrencilerden Ruhul Hak konseri

Meram Belediyesi ve Konya Çimento Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi iş birliğiyle Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlenen "Ruhu'l Hak" adlı tasavvuf konserine yoğun ilgi oldu. Öğrenciler ilk kez...
Meram Belediyesi ve Konya Çimento Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi iş birliğiyle Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlenen "Ruhu'l Hak" adlı tasavvuf konserine yoğun ilgi oldu. Öğrenciler ilk kez icra ettikleri tasavvuf konserinde büyük beğeni topladılar. 
Konevi Kültür Merkezi'ndeki konsere Milli Eğitim Bakanlığı Başmüfettişi Hacı Musa Ömeroğlu, Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, Ilgın Kaymakamı Mehmet Öz, Konya İl Müftü Vekili Dr. Hamza Küçük, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konya Çimento Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Okul Müdürü Mehmet Emin Karataş, "Okul olarak daha önce farklı alanlarda konserler icra ettik ancak tasavvuf konseri bu alandaki ilk konserimiz olacak. Öğretmen arkadaşlarımız ve öğrencilerimiz bu konser için güzel bir hazırlık dönemi geçirdiler. Umut ediyorum ki Peygamber Efendimizi (S.A.V.) anma vesilesiyle toplandığımız bu etkinlikle çok güzel ve duygu dolu anlar yaşayacaksınız" dedi.  Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlenen etkinliklerin çok yoğun geçtiğini hatırlatan Konya İl Müftü Vekili Dr. Hamza Küçük de, "Bu hafta münasebetiyle düzenlenen etkinliklerde bize büyük destek veren Meram Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Miladi olarak Peygamber Efendimiz'in (S.A.V.) dünyayı şereflendirmesinin 1442'nci yılı. Her sene 14 - 20 Nisan tarihleri arasında Kutlu Doğum Haftası kutlanıyor ancak ilgi çok fazla olduğu için programlar bu tarihin öncesi ve sonrasında da yapılabiliyor" diye konuştu.  Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenledikleri etkinliklerin dolu dolu geçtiğini belirten Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı ise, "Tarihçi yazar Talha Uğurluel'in sunduğu "Mukaddes Emanetler" adlı konferansla başlayan etkinliklerimiz, Kur'an okuma dünya ve Türkiye birincisi hafızların katılımıyla gerçekleştirdiğimiz 'Kur'an Tilaveti' programıyla devam etti. Bugün de 44 genç arkadaşımızın sunumuyla güzel bir tasavvuf konseri dinleyeceğiz. Bu tarz etkinlikler vesilesiyle Peygamber Efendimizi (S.A.V.) anmaya ve anlatmaya devam edeceğiz" dedi.  Konuşmalardan sonra  Metin Dursun'un yönetiminde 44 kişilik koro, unutulmaz bir tasavvuf konseri icra etti.  İki bölümden oluşan ve yaklaşık 2 saat süren konserde koro; Hüseyni, Uşşak, Hüzzam, Rast, Segah, Nihavend ve Hicaz makamlarında ilahiler okudular. Protokol üyeleri ve katılımcılar, konser sonunda koroyu ayakta alkışladı. Milli Eğitim Bakanlığı Başmüfettişi Hacı Musa Ömeroğlu, Konya Çimento Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Okul Müdürü Mehmet Emin Karataş'a; Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı da koronun yönetmeni Metin Dursun'a tablo hediye etti. Ayrıca protokol mensupları tüm koro üyelerine gül hediye etti.  Programın sonunda Meram Belediyesi tarafından programa katılan vatandaşlara da gül hediye edildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA