• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Öğrenciler tatilde YHTyi tercih etti
02 Şubat 2013 Cumartesi 17:17

Öğrenciler tatilde YHT'yi tercih etti

Sömestr tatili nedeniyle Konya-Ankara YHT seferlerinin doluluk oranı yüzde yüze ulaştı
Sömestr tatili nedeniyle Konya-Ankara YHT seferlerinin doluluk oranı yüzde yüze ulaştı.
     Konya Gar Müdürü Yalçın Tekkalmaz, yaptığı açıklamada, okulların tatile girmesinin hemen ardından YHT'ye büyük talebin olduğunu söyledi.
     Özellikle hafta içi YHT seferlerindeki doluluk oranının yüzde yüze ulaştığını belirten Tekkalmaz, ''Hafta içi seferlerinde yüzde yüz doluluk oranı var. Hafta sonlarında yoğunluk daha da artıyor. Yolcular da biz de bu yoğunluğa şaşırdık. Önceleri hafta içi trenlerinde yer konusunda sıkıntı olmuyordu'' dedi.
     Tekkalmaz, okulların tatil olmasının ardından hafta içinde de bir yığılma oluştuğuna dikkati çekerek, vatandaşların sömestr tatilinde YHT'yi tercih ettiğini vurguladı.
     Şimdilik sefer sayısında herhangi bir artışa gidilmeyeceğini dile getiren Tekkalmaz, ''Yoğunluk var. Trenler dolu gidiyor ama o kadar da sıkıntı olacak bir durum yok. Aşırı bir yoğunluk olsa ilave tedbirler düşünülebilir. Konya-Ankara arasında 8 gidiş, 8 geliş seferimiz var'' diye konuştu.
     YHT'yi kullanacak vatandaşların biletlerini birkaç gün önceden almasını tavsiye eden Tekkalmaz, sabah ve akşam seferlerinde, özellikle saat 06.45, 16.00, 18.00, 20.30 seferlerinde yoğunluğun daha fazla olduğunu sözlerine ekledi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA