• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Öğrenciler MEBİP’le meslekleri tanıyor
02 Mayıs 2014 Cuma 11:27

Öğrenciler MEBİP’le meslekleri tanıyor

Meram İlçesi Telafer Mahallesi’nde bulunan Telafer Ortaokulu’nda uygulanan MEBİP (Meslek Bilgilendirme Projesi) ile öğrenciler farklı meslekler konusunda bilgi sahibi oluyor.

Meram İlçesi Telafer Mahallesi’nde bulunan Telafer önemli bir projeye imza atıldı. MEBİP (Meslek Bilgilendirme Projesi) kapsamında çeşitli meslek gruplarından gelen kişiler, bulundukları meslekle ilgili seminer vererek öğrencilerin meslekler konusunda bilgi sahibi olması sağlanıyor. 6. Sınıf öğrencileri üzerinde uygulanan proje ile öğrencilerin başarı ve motivasyonlarını artırmak amaçlanıyor. Proje Koordinatörlüğünü üstlenen Telafer Ortaokulu Müdürü Gürcan Öztürk, bu tür projelerle öğrencilerin gelişimine katkı sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Öğretmen kadrolarının da bu anlamda oldukça dinamik olduğunu belirten Öztürk, projede yer alan öğretmenlerin de teşekkür etti. Proje Sorumlusu olan Fen ve Teknoloji Öğretmeni Oğuzhan Koçak da, projenin oldukça verimli geçtiğini, bu nedenle mutlu olduklarını söyledi. Projeyle ilgili bilgi veren Koçak şöyle konuştu, “Öğrencilerimizin geleceğe hazırlanmasında biz öğretmenler olarak üzerimizde büyük sorumluluklar var. Bu sorumlulukları yerine getirmek sadece derste verilen teorik bilgiyle sınırla kalmamalı. Günümüz Türkiye’sinde imkanlar doğrultusunda öğrencilerin gelişimi için elimizden gelen her şeyi biz öğretmenler olarak yapmalıyız. MEBİP Projesi’nde de bu düşünceyle yola çıktık. Projede çeşitli meslek gruplarından kişileri okulumuza getirerek seminer verdiriyoruz. Bu meslekleri seçerken daha çok çocukların ilgisini çekecek ve çok fazla bilgi sahibi olmadıkları mesleklerden seçtik. Bu meslekleri zaten öğrencilerimize yaptığımız anketle belirledik. Bu meslek grupları içinde asker, polis, avukat, dansçı, yazar, gazeteci gibi bir çok meslek yer alıyor. Şu ana kadar ki seminerlerimiz oldukça verimli geçti. Çocuklarımız mesleklerle ilgili bilgi sahibi oluyor. Böylece çocuklarımızın gelecekte seçecekleri, kendilerini bulacakları meslek alanlarında onlara ışık tutmuş oluyoruz. Bizler de projenin faydalı geçtiğini gördükçe tabi mutlu oluyoruz.”

‘GAZETECİLİK KARAKTERLİ VE ONURLU OLMAYI GEREKTİRİR’

Gazetemizin Haber Müdürü Abdullah Akif Solak da MEBİP Projesi kapsamında öğrencilere gazetecilik alanında bir seminer verdi. Solak, Türkiye’nin geleceği olan gençlerle birlikte olmaktan oldukça mutlu olduğunu söyledi. Seminere kendi hayat öyküsüyle başlayan Solak, Gazetecilik nedir? Gazeteci kimdir? Gazeteciliğin etik kuralları nedir? Gibi soruların cevabını da hazırladığı sunumla öğrencilere anlattı. ‘Gazetecilik karakterli ve onurlu olmayı gerektirir’ diyen Solak konuşmasının devamında şunları söyledi, “Gazeteci kamu yararı adına çalışan kişidir. Gazeteci sorgular, farklı düşünür, farklı bakar, farklı görür. Gazeteci Türkiye’nin yükselen sesidir. Bu yüzden gazetecilik duyarlı olmayı gerektirir. Bilgi birikimi gerektirir. Topluma doğru yön verme adına, doğru bir duruş belirleyen, örnek olan, zikzak çizmeden dosdoğru yürüyen kişi olmalıdır. Eğer gazeteci olarak siz bunları yapmazsanız, toplumdan doğru yürümesini bekleyemezsiniz. Ülkesini düşünen bir gazeteci, İslami konularda, kültürel konularla, milli birlik ve beraberlik konularında net bir duruş sergilemeli, toplumu bu yönde aydınlatmalıdır. Çıkarlar uğruna zikzak çizen belli bir duruşa sahip olmayan gazeteci, toplumun hassasiyetini düşünmeyen kişilerdir. Bu kişiler topluma hiçbir fayda sağlamaz aksine toplumun dinamiklerini yerle bir ederler.” 

Kaynak: Yeni Haber

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA