• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Öğrenciler için model...
09 Mayıs 2013 Perşembe 13:10

Öğrenciler için model...

Konya'da düzenlenen, Vefatının 30. Yılında Necip Fazıl'ı Anma Etkinlikleri'nde, Kısakürek'in zorlu yaşamı ve hiçbir zaman pes etmemesi, öğrencilere başarı için model olarak sunuluyor.
Konya'da düzenlenen, Vefatının 30. Yılında Necip Fazıl'ı Anma Etkinlikleri'nde, Kısakürek'in zorlu yaşamı ve hiçbir zaman pes etmemesi, öğrencilere başarı için model olarak sunuluyor.
     Konya Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, yapılan açıklamada, Kısakürek'in vefatının 30. yılı nedeniyle valilik, belediyeler, Milli Eğitim Müdürlüğü, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Kendilerinin, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yaptıkları etkinliklerle, öğrencilerin Kısakürek'i daha yakından tanımalarını amaçladıklarını belirten Gürsoy, "Sultanü'ş-Şuara (Şairlerin Sultanı) olarak bilinen Kısakürek'in, vermiş olduğu 97 eseri var. Bunlardan öğrencilerimizin birebir okumasını istediğimiz özellikle 9 eserini seçerek lise öğrencilerimize 60 bin adet dağıttık. Şu anda çocuklarımız bunları okuyor. Her öğrenci aldığı bir kitabı bitirdikten sonra diğer arkadaşıyla kitabını değiştiriyor" diye konuştu.
     Etkinlikler kapsamında Türkiye genelinde Necip Fazıl Kısakürek'in kitaplarını okuma ve metin yazma yarışmaları düzenlediklerini aktaran Mukadder Gürsoy, ayrıca, Kısakürek'ten güzel şiir okuma yarışması da yaptıklarını bildirdi.
     Özellikle 20-26 Mayıs tarihleri için yoğun bir etkinlik programına hazırlandıklarını anlatan Gürsoy, bu etkinlikler sonunda dereceye giren öğrencileri ödüllendirileceğini duyurdu.
     Gürsoy, "Çocukların daha çok kitap okumaları, kitap okumayı bir alışkanlık haline getirmeleri için uğraşıyoruz. Kitap okumadan zihnimizin, kültürümüzün gelişmesi mümkün olmadığı için bunu bir hayat tarzına dönüştürmek istiyoruz. Çok okuma, başarıyı getirecek. Bu amaçla her fırsatta etkinliklerime devam ediyoruz" dedi.
    
     -Öğrenciler için model...-
    
     Necip Fazıl Kısakürek'in öğrenciler için önemli bir model olduğunu ifade eden Gürsoy, şöyle konuştu:
     "Yaptığı konuşmalardan, yazdığı eserlerden dolayı hapse düşmüş, sorgulanmış bir insan... Kısakürek, hapisten çıktıktan sonra kendisini milyonların karşılayacağını düşünürken yanında sadece 4 inanmış adam bulmuş. Bu çilekeş şairimiz, öğrencilerimiz için önemli bir modeldir. Yani onun hayatı; yılmadan, inançla, azimle başarıya giden yolun, mutlaka çalışmaktan, çabalamaktan geçtiğini gösteriyor.
     Kendi değerlerini hiçbir zaman terk etmemiş, gençliğe bir ideal, bir düşünce aşılamıştır. Özellikle gençlerin de çok hoşuna giden ciddi bir aksiyon adamımız. Kısakürek, ince bir Türkçe kullandığı için 'Şairlerin Sultanı' diye adlandırılmış ender şahsiyetlerimizden biri... Özellikle gençlerin de çok hoşuna giden ciddi bir aksiyon adamımız. Öğrencilerimizin edebiyat, kültür ve düşünce hayatına örnek olacağına inandığımız bir şairimiz."
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA