• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Öğrenciler evsiz yurtsuz
29 Eylül 2009 Salı 09:02

Öğrenciler evsiz yurtsuz

2009-2010 eğitim öğretim sezonunun açılması ile birlikte çeşitli illerden Konyaya gelen öğrencileri bu kez de kalacak yer
Uzun yıllarını üniversiteyi kazanmak için harcayan öğrencilerin telaşı, üniversiteyi kazandıktan sonra bitmedi. Bu kez de öğrencileri barınma ve yerleşme telaşı sardı. Üniversite harcını yatırmak için bankalar önünde uzun kuyruklar oluşturan öğrenciler, şimdi de kalacak yer telaşına düştü.
Bazı öğrenciler özel ve devlet yurtlarında kalmayı tercih ederken, bazıları da birkaç arkadaş bir araya gelerek özel ev kiralamayı düşünüyor. Bir çok öğrenci üniversite ile birlikte aile ortamından ilk kez uzaklaşıyor. Bu nedenle yurtlarda aile ortamını sağlayabilecek, öğrenciye psikolojik destek verebilecek kurumlar veliler tarafından daha çok tercih ediliyor.

YURT TERCİHİNDE NELERE DİKKAT ETMELİ?
Üniversiteyi kazandıktan sonra öğrencilerin en büyük sorununun barınma olduğuna dikkat çeken Ece-Efe Öğrenci Yurdu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şahindemir, üniversiteyi kazanmak kadar, kalacak yer konusunda da doğru tercih yapmanın önemli olduğunu söyledi. Kayıt yaptırmak istenilen öğrenci yurdunun ruhsatının olup olmadığını mutlaka yurt yetkililerine sormaları yönünde tavsiyede bulunan Mustafa Şahindemir, “Özel öğrenci yurtları yönetmeliğinde ruhsatsız yerler hakkında ‘yurt açma izin belgesi olmadan yurda öğrenci kaydı yapılamaz’ maddesi var. Başvurduk, almak üzereyiz gibi sözlere itibar etmemek gerekir. Çünkü bu tür yerler Cumhuriyet Başsavcılığına bildirilir ve kapatılır. Sonunda mağdur olan öğrenciler olur” dedi.
Kurumun tramvay ve otogara yakınlığının da dikkat edilmesi gereken önemli bir faktör olduğunu bildiren Ece-Efe Öğrenci Yurdu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şahindemir, öğrenciler için şehir içi ulaşımın önemli bir konu olduğunu ve özellikle üniversiteye gidip gelirken sorun yaşamamak adına yurdun ulaşım ağının yoğun olduğu yerlerde olmasına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
Üniversite ile birlikte bir çok gencin aile ortamından ayrıldığını ve yeni bir çevreye alışmaya çalıştığını dile getiren Mustafa Şahiner, öğrencilerin her türlü sorunları ile ilgilenebilen, onlara aile ortamını oluşturabilen ve psikolojik destek sağlayabilen bir yapının, üniversite öğrencileri tarafından daha çok kabul göreceğini ifade etti. Şahiner ayrıca, Konya’nın deprem açısından en risksiz bölgelerden biri olarak bilinmesine karşılık son dönemde meydana gelen depremlerin bina güvenilirliği konusunu gündeme taşıdığına dikkat çekerek, öğrencinin kaldığı yurt binasının mutlaka deprem yönetmeliğine uygun olması gerektiğinin altını çizdi.
HARÇ ÖDEMELERİ İÇİN YARIN SON GÜN!
Üniversiteyi bu yıl kazanan öğrenciler üniversite harcını ödeyebilmek için banka önünde uzun kuyruklar oluşturmuştu. Bu kez de kayıt yenileyecek olan öğrenciler banka önünde sıra beklemeye başladı. Harç ödemeleri 30 Eylül Çarşamba günü (yarın) son buluyor. Son gün yaklaştıkça öğrenciler de daha çok yoğunluk oluşturuyor. Öğrenciler, üniversite harçlarını yatırdıktan sonra 1-2 Ekim tarihlerinde ders kayıtlarını yapabilecek.
merhaba
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA