• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Öğrenciler Bende Varım dedi
28 Mayıs 2009 Perşembe 14:28

Öğrenciler 'Bende Varım' dedi

Özel Yeni Anıt Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, öğrencilerin toplumsal hayata kazandırılmasına yönelik eğitimini üniversite ve hastane destekli olarak gerçekleştiriyor.
Konya’nın ilk ve tek akademisyen ve hastane destekli rehabilitasyon merkezi olan Özel Yeni Anıt Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, öğrencilerin sosyal hayata hazırlanmasındaki görevini başarıyla devam ettiriyor.
 
 Özel Yeni Anıt Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin bu amaçla gerçekleştirdiği yılsonu etkinlikleri Alaaddin Nikah Salonu’nda gerçekleştirildi. Vali Yardımcısı Nevzat Dalkıran, Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, Selçuklu Belediyesi Başkan Vekili Dr. Eyüp Çetin, öğrenci velileri ve öğrencilerin katıldığı etkinlikte, öğrenciler bir yıl boyunca öğrendikleri yeteneklerini sergilediler.
 
 Özel eğitim ve rehabilitasyona muhtaç öğrencileri toplumun bir bireyi olarak yetiştirmeyi ve onların sosyal hayatın bir parçası gibi olmalarını sağlamak amacıyla yoğun bir eğitim ve öğretim programı gerçekleştiren Özel Yeni Anıt Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, öğrencilerin toplumsal hayata kazandırılmasına yönelik eğitimini üniversite ve hastane destekli olarak gerçekleştiriyor.
 
 Özel Yeni Anıt Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin hazırladığı yılsonu etkinliğinde konuşan Vali Yardımcısı Nevzat Dalkıran, toplumda eğitimin herşeyin başı olduğunu belirterek, özürlü öğrencilerin eğitimi konusunda özel eğitim kurumlarının büyük yatırımlar yaptığını ve bu alandaki başarıların bir yarış şeklinde geçtiğini söyledi. Selçuklu Belediye Başkan Vekili Dr.Eyüp Çetin de konuşmasında, sosyal bir belediyecilik anlayışı içerisinde özel eğitime tabi çocukların sorunlarına çözüm üretmek amacıyla bu görevde bulunduğunu belirterek, özel eğitime muhtaç çocukların topluma kazandırılmasında Özel Yeni Anıt Özel Eğitim ve rehabilitasyon Merkezi’nin de üzerine düşen görevi yerine getirmiş olduğunu görmekten mutluluk duyduğunu vurguladı.
 
 Özem Anıt Hastanesi kurucusu Dr. Cemil Er ise çocukların eğitiminde özel merkezler kadar ailelere de büyük görevler düştüğünü kaydederek, hastane olarak, çocukların eğitiminin aksamaması için öğrenciler ve hatta ailelerinin sağlık sorunları konusunda üzerlerine düşen görevi yaptıkların ve yapmaya da devam edeceklerini ifade etti.
 
 Konuşmalardan sonra Özel Yeni Anıt Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin hazırladıkları gösterilere geçildi. Bir yıl boyunca edindikleri el becerilerinin yanında sosyal becerileri ve yeteneklerini de sergileme fırsatı bulan öğrenciler, toplumsal hayatın birer ferdi olduklarını gösterdiler ve bu hayatın içinde « Bende varım » dediler. Öğrencilerin birbirinden güzel oyunları ve skeçleri izleyenler tarafından coşkuyla alkışlanırken, öğrencilerin yeteneklerini sergilemiş olmalarının mutluluğu yüzlerinden okunuyordu.

 

YORUMLAR
harıkaaaaaaaaaaaaaa
mehmet dogan
süper bı etkınlık olmus cocukların hepsını kutluyorum tum anın personelıne teşekkur edıyorum ve basarılar dılıyorum
88.254.27.223
Tebrikler...
atilla can
Böylesi özverili eğitim için teşekkürler...
213.43.64.90
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA