• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Öğrenci kredisi alanlara müjde
03 Kasım 2010 Çarşamba 18:52

Öğrenci kredisi alanlara müjde

AK Parti'nin TBMM Başkanlığı'na sunduğu kanun teklifi, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan öğrenim kredisi alan borçlulara ödeme kolaylığı getiriyor.
AK Parti'nin TBMM Başkanlığı'na sunduğu kanun teklifi, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan öğrenim kredisi alan borçlulara ödeme kolaylığı getiriyor. Düzenlemeye göre, kredi borcunun geri ödeme süresi, kredi alınan süre kadar olacak. Böylelikle borçluların, borçlarını geri ödeme süreleri iki katına çıkarılıyor ve taksit miktarları yarı yarıya azaltılıyor.
 
AK Parti Konya Milletvekili Kerim Özkul, 22 maddelik Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'ni Meclis Başkanlığı'na sundu. Teklif, askerlik görevini yerine getirirken anne, baba, kardeş, eş veya çocuğu vefat eden erbaş ve erlere talepleri üzerine asgari tugay, alay ve eşidi birlik komutanlığının onayı ile, muvazzaflık hizmetinden sayılmak üzere 10 günlük ek izin hakkı verilmesini öngörüyor.
 
Teklifle Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Kurulu'nun yapısı, toplantı zamanı, toplantı usul ve esasları ile Genel Kurul'un görevleri ve Yönetim Kurulu'nun oluşumu hüküm altına alınıyor ve Genel Müdür, Yönetim Kurulu'na dahil ediliyor. Yurt dışında yükseköğrenim gören öğrencilerin de Kurum hizmetlerinden yararlanması imkanı getiriliyor. Kurum, yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşı öğrencilere de kredi verebilecek. Düzenleme ile kredi borcunun geri ödeme süresinin, kredi alınan süre kadar olması esası getiriliyor. Böylelikle borçluların, borçlarını geri ödeme süreleri iki katına çıkarılıyor ve taksit miktarları yarı yarıya azaltılıyor.
 
Düzenlemeyle kredi ödeme zamanı başlayıp borç taksitlerini aksatmadan düzenli olarak ödemekte olanların da bakiye borçlarını kalan taksit süresinin iki katı sürede ödemeleri sağlanıyor. Gerekli görülen hallerde yurt binalarının ve tesislerinin, bu konuda uzmanlaşmış bir kuruluş olan TOKİ veya bu konuda yetkili olan ve kamu tüzel kişiliğine haiz diğer kurum ve
kuruluşlara yaptırılabilmesi imkanı sağlanıyor. Teklifle kurum hizmetlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde yerine getirilebilmesi için bin 453 kadro ihdas edilmesi öngörülüyor.
Kanun Teklifinde İzmir'de Türkiye Tabipler Vakfı tarafından Şifa Üniversitesi adıyla, Trabzon'da Maçka İmar Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmet Vakfı tarafından Avrasya Üniversitesi adıyla iki yeni vakıf üniversitesi kurulmasına ilişkin düzenleme de yer alıyor.
 
Teklifle özelleştirilecek olan kurumların bünyelerinde mevcut olan maddi teçhizatın, özellikle kamu tüzel kişiliğine sahip eğitim kurumlarınca, herhangi bir kayıp yaşanmaksızın kullanılabilmesi öngörülüyor.
 
Teklif, özel eğitim kurumlarının açılmasında yaşana sıkıntıların da önüne geçilmesini amaçlıyor ve Milli Eğitim Bakanlığı'nca faaliyette bulunmak üzere kurum açma izni verilen özel eğitim kurumlarına belediye tarafından çeşitli nedenlerle ruhsat izni verilmemesi durumu ortadan kaldırılıyor. Buna göre özel eğitim kurumlarına Milli Eğitim Bakanlığı'nın yanı sıra belediye tarafından da ruhsat düzenlenmesi hükmü kaldırılıyor. Özel eğitim kurumlarına imar mevzuatına uygun olmak kaydıyla işyeri açma ve çalışma ruhsatı sadece Milli Eğitim Bakanlığı'nca verilecek.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA