• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Öğrenci evi yandı
12 Eylül 2012 Çarşamba 16:40

Öğrenci evi yandı

Konya'da üniversiteli öğrencilerin kaldığı dairede prizde takılı unutulan ütü nedeniyle yangın çıktı. Alevler içinde kalan dairedeki yangın itfaiye tarafından söndürülürken, dumandan etkilenen 2'si...
Konya'da üniversiteli öğrencilerin kaldığı dairede prizde takılı unutulan ütü nedeniyle yangın çıktı. Alevler içinde kalan dairedeki yangın itfaiye tarafından söndürülürken, dumandan etkilenen 2'si çocuk 5 kişi hastaneye kaldırıldı.
Edinilen bilgiye göre, saat 13.30 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Nişantaş Mahallesi Sadabat Sokak'taki 10 katlı bir apartmanda yangın çıktı. Binanın 7. katında üniversiteli kız öğrencilerin kaldığı dairenin oturma odasında çıkan yangında, pencereden yükselen alevleri ve dumanları fark eden vatandaşlar, itfaiyeye ve polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri çevre güvenliği alırken, görevliler tarafından binanın elektriği ve doğalgazı kesildi. Çevredeki vatandaşlar tarafından uyarılan bina sakinlerinden bazıları, kendilerini panikle dışarıya attı. Bazı apartman sakinleri de yangından habersiz balkonlarından aşağıya bakarak olup bitenleri izledi. Odayı kaplayan alevler nedeniyle odanın camlarının patlaması vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı.
İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale edebilmek için merdivenlerden 7. kata kadar hortum çekti. Kilitli olan dairenin kapısını balyozla açan itfaiye, yangına müdahale etti. Apartmanda bulunan bazı dairelerin dumanla kaplanması sonucu baygınlık geçirenlerin olması nedeniyle olay yerine ambulans çağrıldı. Dumandan etkilenen 2'si çocuk 5 kişi, polis ve vatandaşların yardımıyla binadan çıkarıldı. Hazır bekleyen ambulansa alındıktan sonra oksijen verilen 5 kişi, daha sonra hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan 5 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.
Yangın yaklaşık yarım saatte kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangın sırasında evde bulunmayan üniversite öğrencileri, evlerinin yandığı haberi sonrası olay yerine gelerek itfaiyenin çalışmalarını takip etti. Söndürme çalışmalarının ardından yapılan incelemelerde yangının, öğrenciler tarafından masada unutulan ütüden kaynaklanmış olabileceği belirtildi.
Aynı sokakta bulunan başka bir binanın görevlisi olan Mahmut Ula, "Duman çıktıktan sonra koştuk kapıyı açmaya çalıştık, açamadık. Açamayınca da itfaiyeye haber edildi. Alevler bir anda yükseldi. Öğrenciler ütü yaparken, unutmuşlar" dedi. Mahalle sakinlerinden Ziya Reyhan ise, "Bir anda alev çıktı, siyah dumanlar çıkmaya başladı. Karşıdan biz gördük dedik ki, itfaiye haber verin. Doğal gazı kapatsınlar dedik. Acilen itfaiye geldi hemen söndürmeye başladılar yangını. Yangın, öğrencilerin ütüyü unutmasından çıkmış" diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA