• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Oğlumun hali perişan
21 Aralık 2012 Cuma 14:21

'Oğlumun hali perişan'

Suriye'de öldü sandıkları oğullarını Adana'da bir hastanede yoğun bakımda bulan anne Hasun, "Sizin çocuğunuzun başına gelse ne yapardınız?" diye sordu.
Suriye'deki çatışmalar sırasında başına şarapnel parçası isabet eden 19 yaşındaki Muhammed Hasun, Adana'daki Çukurova Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'nin yoğun bakım servisinde tedavi görüyor. Anne İkbal Hasun, yapılan açıklamada, oğlunun Ramazan ayının 10. gününde sahur yapabilmeleri için teyzesine ekmek götürmek istediği sırada bombalı saldırının ortasında kaldığını anlattı.
Ağır yaralanan Muhammed Hasun'un muhaliflerin yardımıyla sınırdan geçirilerek Türkiye'ye getirildiğini, ancak, bunu hemen öğrenemediklerini belirten anne Hasun, ''Telefon iletişim sağlanamadığı için oğlumuza bir türlü ulaşamadık. Günlerce aradık. Önce oğlumun yaralandığını duydum, sonra da şehit olduğunu söylediler'' dedi.
Sonunda oğlunun muhalifler tarafından Türkiye'ye getirildiğini öğrendiklerini anlatan Hasun, ''Maddi gücümüz olmadığı için hemen Türkiye'ye gelemedik. Eşim yakınlarından para aldı, komşularımızdan borç istedik. Sonunda Türkiye'ye oğlumun yanına gelebildik'' dedi.
Oğlunun kendilerini bile tanımadığını dile getiren anne Hasun, şunları söyledi:
''Hareket edemiyor, eli ayağı tutmuyor, bizi tanımıyor, hiçbir şey yiyemiyor, içemiyor. Oğlumun hali perişan. Midesinden hortumla mama veriliyor. Bir tek ben değilim, bir sürü kişi benzer acıyı çekiyor. Tüm dünyaya sesleniyorum, Alevilere, Hristiyanlara, Ermenilere, Müslümanlara sizin çocuğunuzun başına gelse ne yapardınız? ne düşünürsünüz? Esed'in zulmünden çok perişan hale geldik. Herkesin bunu anlaması gerekir.
Türkiye'de olmaktan mutluyum. Suriye hükümeti yıllarca bizlere Türk devletinin ve insanlarının iyi olmadığını anlatırdı. Biz buraya gelince Türk halkının gerçek bir anne ve baba olduğunu anladık. Türk halkı ve devleti gerek gıda ihtiyaçları gerekse sağlık hizmetleri bakımından her türlü desteği veriyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a özellikle çok teşekkür ediyoruz. Suriye halkına sahip çıktı, baba şefkatiyle yaklaştı.''
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA