• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Oğlum Bak Git şimdi de sınav sorusu oldu
05 Temmuz 2012 Perşembe 13:06

'Oğlum Bak Git' şimdi de sınav sorusu oldu

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Hukuk Fakültesi 2. sınıf öğrencilerine, ''tahrik ve meşru müdafaa var mıdır-'' gibi ceza hukukunu ilgilendiren konular hakkında bir değerlendirme yapmaları için...
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Hukuk Fakültesi 2. sınıf öğrencilerine, ''tahrik ve meşru müdafaa var mıdır-'' gibi ceza hukukunu ilgilendiren konular hakkında bir değerlendirme yapmaları için ''Oğlum bak git'' diyaloğu ve yaşanan kavga soruldu.
     Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde bir temizlik işçisi ile kendisini elindeki kemerle taciz eden bir çocuk arasındaki ''Oğlum bak git'' diye başlayan diyalog ve süpürgeli kavga bir süre önce sosyal paylaşım sitelerinde en fazla izlenen görüntüler arasında yer aldı.
     SÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Aksan, ''Oğlum bak git'' diye başlayan diyalog ve süpürgeli kavgayı 2. sınıf öğrencilerine bütünleme sınavında sordu.
     Hukukun hayatın bir parçası olduğunu hatırlatan Aksan, dersleri anlatırken de gündemdeki olaylardan ve dizilerden yola çıktıklarını söyledi.
     ''Öğrencilerimize hayali konular anlatmadığımızı, hayatın içinden konularla bilgi verdiğimizi göstermek istiyoruz'' diyen Aksan, öğrencilerin böylece derslere ilgilerini çektiklerini ve olaylara dair hukuki değerlendirmelerini aldıklarını kaydetti.
     Espri konusu olan 'Oğlum bak git' videosunu izleyince kendilerini ilgilendiren bir çok konu olduğunu gördüklerini ve bütünleme sınavında soru haline getirerek öğrencilere yönelttiklerini anlatan Aksan, ''O esprili yaklaşılan olay hakkında 'hukuki değerlendirme nasıldır-', 'burada tahrik ve meşru müdafaa var mıdır-' gibi ceza hukukunu ilgilendiren kurumlar açısından bir değerlendirme yapmalarını istedik. Sınav sırasında 'Oğlum bak git' cümlesini ilk gördüklerinde öğrencilerin hepsi güldü'' diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA