• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Oğlu eve dönünce sarılıp ağlardı
08 Ekim 2011 Cumartesi 09:49

Oğlu eve dönünce sarılıp ağlardı

Erdoğan, ameliyat sonrası dua istediği annesi Tenzile Hanım'ı kaybetti. Erdoğan 'ayaklarını öptüğü' annesine, annesi de 'Tayyibi'ne çok düşkündü. Cenaze töreni bugün yapılacak.
“Cennet annelerin ayakları altında, babaların ayakları altında değil. Bu bakımdan annelerin ayaklarının altı öpülesidir. Gerçi benim annem ayağının altını bana pek öptürmüyor ama bazen zorluyorum. Böyle de bir durumumuz var...” Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, düşkünlüğünü her fırsatta dile getirdiği annesi Tenzile Erdoğan’ın dün 88 yaşında ‘safrakesesi ameliyatı sonrası ani dolaşım bozukluğu’ nedeniyle kaybetti. 

‘Kaybediyoruz anacığım’
23 yıl önce gemi kaptanı eşi Ahmet Erdoğan’ı kaybeden Tenzile Hanım, medyadan uzak mütevazı bir hayat sürüyordu. Öyle ki, Rize’deki bir hastaneye kendi adı verilince tepki göstermişti.
Başbakan Erdoğan, Türkiye için önemli dönemeçlerde mutlaka annesini arar ya da gider elini öper, hayır duasını alırdı. Bu bazen seçim olurdu, bazen önemli bir görüşme. Erdoğan, 2004’te yapılan mahalli idareler seçimlerinde Trabzon’da CHP’nin önde gitmesi üzerine annesini aradığında kötü haberi, “Trabzon’u kaybediyoruz anacığım” diyerek vermişti. 

Oğlunu balkonda beklerdi
2002 yılında Akşam gazetesine verdiği röportajda, 14-15 yaşlarında siyasete ilgi duymaya başladığını söyleyen Erdoğan, eve geç geldiği zamanlarda annesinin yaşadığı korkuyu şöyle anlatmıştı:
“Anarşinin yoğun olduğu dönemlerde, annem balkonlarda, geç saatlere kadar beni beklerdi ‘Acaba oğluma bir şey olacak mı’ diye. Ben evimize dönen sokağın son köşesini döndüğümde annem hemen kapıya yönelir, yüzüme bakar ve her seferinde boynuma sarılır, ağlardı. Ben Milli Selamet Partisi Beyoğlu ve İstanbul Gençlik Kolları Başkanı olmuştum. Annemize -babamıza anlattığımız şey şuydu: ‘Biz bu anarşi olaylarının içinde değiliz. Olayların içinde olmadığımıza göre niçin bize sataşsınlar?’ Ancak bu sözlerimiz bile onlar için teskin edici değildi.”
Aynı röportajda Tenzile Hanım, 1980 öncesini ve “Tayyibim” dediği Erdoğan’ı şöyle anlatıyordu:
“Evimizin iki tarafı balkondu. Bir tarafa çıkarım, gır gır gır silah sesleri... Diğer tarafa çıkarım yine aynı... Her yerden kulakları sağır edercesine silah ve patlama sesleri... Nasıl dayanırsınız bu acıya... O kötü anarşi zamanları... Her gün bir şey duyuyorsunuz. Yüreğim ağzımda bekliyorum Tayyibimi... O günlerin sıkıntısı başka bir şeye benzemez. Her gece sabahlara kadar gözümü kırpmadan bekledim onu. Her gün sanki ondan kötü bir haber gelecek sanırdım. Ama ona ne kadar gitme desem de, beni dinlemez, inandığı davada mücadelesine devam ederdi. Oğlum, o gün bugündür aynı koşturmacayla gidiyor. Doğru düzgün bilmem ki bizimle uzun uzun otursun. Biz de, belki bir cumartesi-pazar olur da evde durur diye hâlâ bekliyoruz. O günlerde nasılsa bugün de aynı işini sürdürüyor.” 

‘Ayağını öptürmüyor’
Başbakan,elinde çiçek bir Anneler Günü ziyaretinde anne, baba ve öğretmenlerin dışında kimsenin elinin öpülmemesi gerektiğini şöyle dile getirmişti: “Cennet annelerin ayakları altında, babaların ayakları altında değil. Bu bakımdan annelerin ayaklarının altı öpülesidir. Gerçi benim annem ayağının altını bana pek öptürmüyor ama bazen zorluyorum. Böyle de bir durumumuz var.”

BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI
Cumhurbaşkanı, telefonla aradığı Başbakan’a başsağlığı diledi ve bugün yapılacak cenazeye katılacağını söyledi.
Abdullah Gül

Sayın Başba-kan’ın rahmetli annelerine Allah’tan mağfiret diliyorum. Bütün rahmetli annelere mağfiret diliyorum.
Bülent Arınç

CHP lideri, Başbakan’ı telefonla arayarak annesinin ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
Kemal Kılıçdaroğlu

Muhterem annenizin vefatını büyük bir teessürle öğrendim. Acı ve üzüntünüzü samimiyetle paylaşıyorum.
Devlet Bahçeli

Saygıdeğer annenizin vefatını büyük üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Acınızı kalbi duygularımızla paylaşırız.
Selahattin Demirtaş

Merhumeye Cenab-ı Allah’tan rahmet, size ve aile efradınıza sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Mekanı cennet olsun.
Mustafa Kamalak

Beşşar Esad’dan Erdoğan’a sürpriz başsağlığı telefonu
Tenzile Erdoğan’ın hayatını kaybettiği hastane ile Başbakan Erdoğan’ın evine taziye ziyaretleri yapıldı. Erdoğan’a siyasilerin yanısıra, ABD Başkanı Obama, Suriye Devlet Başkanı Esad, Rusya Devlet Başkanı Medvedev, Yunanistan, Azerbaycan, Brezilya, K. Irak ve Arnavutluk ve liderleri telefonla başsağlığı diledi. TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, başsağlığı dileyenler arasındaydı. Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan da mesajında “Sayın Başbakan ve ailesinin acısını yürekten paylaşır, sabır ve başsağlığı dilerim” dedi.

Fatih’ten Karacaahmet’e
Tenzile Erdoğan, 20 Eylül Cuma akşamı karın ağrısı ve yüksek ateş şikayeti nedeniyle başvurduğu İstanbul Medipol Hastanesi’nde tedavi altına alınmış, kendisine safra kesesi kangreni tanısı konulmuştu. 1 Ekim’de safra kesesi alınmıştı.
Erdoğan, Güney Afrika’ya giderken “Annem iyi ama dua edin. Daha iyi. Daha iyi olmasa yola çıkmazdım. Birkaç güne hastaneden çıkacak. Dua edin” demişti. Ancak dün sabah ölüm haberi geldi. Hastaneden yapýlan açýklamada, “Ameliyat sonrasý beş gün yoðun bakýmda tedavi gören hasta, klinik durumunun iyileþmesi üzerine 6 Ekim 2011’de normal servise alýndý. 7 Ekim tarihinde saat 07.30’da ani geliþen dolaþým bozukluðu nedeniyle tekrar yoðun bakýma alýnan hastamýz, yapýlan müdahalelere raðmen saat 09.15’te kaybedildi” denildi.
Tenzile Erdoğan, bugün öğle vakti Fatih Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Erdoğan dün annesinin cenazesini hastaneden aldıktan sonra Karacaahmet Mezarlığı’nda inceleme yaptı.
Baþbakanlýk Basýn Merkezi’nden yapýlan açýklamada, “Merhumenin cenazesine iþtirak çerçevesinde, taziye ilaný vermeyi, çelenk veya çiçek göndermeyi düşünenlerin, iSEGEV-istanbul Eğitim ve Gençliğe Hizmet Vakfı’na bağışta bulunmaları önemle rica olunur.”
Kapalı yollara dikkat
Erdoðan, annesinin vefatý dolayýsýyla Suriye’yle ilgili ciddi açýklamalar yapmasý beklenen Hatay programýný da erteledi.
Fatih Camii’ndeki cenaze töreni nedeniyle Fevzi Paşa Caddesi ve bu caddeye çıkan tüm yollar kademeli olarak trafiğe kapatılacak.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA