• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ofsaytı da kaldıracaklardı
24 Mart 2011 Perşembe 14:47

'Ofsaytı da kaldıracaklardı'

Başbakan Erdoğan, seçime 3 ay kala bedelli askerlik gibi vaatlerle gençlerin umutlarının istismar edildiğini belirterek, "Bir ara, 'boğaz köprüsüne otobüs durağı', 'ofsaytın kaldırılması' benzeri..
Erdoğan, ''2023 Türkiye İhracat Stratejisinin Uygulamaya Aktarılması ve Performans Yönetimi Projesi''nin tanıtıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, 2023 yılına ilişkin vizyonlarını telaffuz etmeye başladıklarında, bunun bir hayal olduğu, bu hedeflerin ulaşılamaz olduğu ya da altlarının dolu olmadığı gibi eleştiriler yapıldığını belirterek, 2023'e ilişkin şu ana kadar açıkladıkları tüm hedeflerin, üzerinde detaylı şekilde çalışılan, her türlü hesaplaması yapılan tamamen gerçekçi hedefler olduğunu söyledi.
Yapamayacakları, gerçekleşmesi mümkün olmayan, akılcı olmayan hiç bir hedefin, 2023 projesi için telaffuz edilmediğini ifade eden Erdoğan, millet ile doğrudan, şeffaf ve karşılıklı güven esasına dayalı bir iletişim kurma konusunda hassasiyetlerini dile getirdi.
''İnanç öyle bir güçtür ki tekeden bile süt çıkartır'' diyen Erdoğan, insanın inanmadığı işte başarılı olamayacağını, ''Ben bunu başaracağım'' dediğinde başarıya ulaşacağını kaydetti. Erdoğan, ''Biz bu yola çıkarken 8 yıl önce neyin kararını verdiysek, hamdolsun bunlar başarıldı'' dedi.
Siyasetlerinde popülizme yer vermediklerini, umut tacirliği, hayal tacirliği yapmadıklarını söyleyen Erdoğan, ''Hiç bir zaman tutamayacağımız sözler vermedik. Verdiğimiz sözlerin de her zaman arkasında olduk'' dedi.
Başbakan Erdoğan, siyasetteki bu tavırlarının, siyaset kurumu ile vatandaş arasındaki güvenin de yeniden tesis edilmesini sağladığını ve anketlerde en az güvenilir kurum olarak çıkan siyaset kurumunun, kendi dönemlerinde adeta itibarını yeniden kazandığını anlattı.
Türkiye'de siyasetin bir dönem sadece popülizm ve boş vaatlerle yapıldığına işaret eden Erdoğan, seçim öncesinde siyasi partilerin, milletin ihtiyaçlarını kampanyalarına abartılı biçimde yansıttığını ancak vaatlerin tutulmadığını ve büyük hayalkırıklıkları yarattığını kaydetti.
 
''OFSAYTIN KALDIRILMASI GİBİ VAATLER TARİHTE YERİNİ ALDI''
Erdoğan, ''Bir ara, vaatler o kadar uçuk noktalara ulaştı ki, 'boğaz köprüsüne otobüs durağı', 'ofsaytın kaldırılması', 'her eve gazoz şebekesi kurulması' benzeri seçim vaatleri siyasi tarihimizde yerini almıştır'' diyerek, bu alışkanlığın bir devamı olarak, bugünlerde muhalefetin benzer vaatleri dile getirdiğini söyledi.
Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Seçime üç aydan kısa bir süre kala, son derece uçuk, gerçekleşmesi mümkün olmayan, Türkiye'nin gerçekleriyle örtüşmeyen vaatler ardı ardına sıralanmaya başlanmıştır. Dikkatinizi çekiyorum... Siyasi tarihleri boyunca, asker üzerinden, ordu üzerinden siyaset yapanlar, müdahalelere alkış tutanlar, orduyu göreve çağıranlar, müdahale sonrasında nöbetçi hükümet olanlar, demokrasinin gelişmesi ve vesayetin ortadan kalkmasıyla umutlarını yitirmişler; ama bu sefer de askerlik süresi üzerinden, yani yine ordu üzerinden siyaset yürütme yoluna tevessül etmişlerdir. Böyle ciddi bir meselenin, seçime çok az bir süre kala, gençlerin umutlarını istismar edecek şekilde kamuoyunun gündemine taşınması, asıl niyetin popülizm olduğunu zaten ortaya koymaktadır.''
 
İHRACAT 12 YILDA 4 KAT ARTABİLİR
Başbakan Erdoğan, ''6 yılda 3,5 kat artan ihracat, önümüzdeki 12 yılda pekala 4 kat artabilir. Bu da, bırakınız 500 milyar doları, onun da üzerinde bir rakama tekabül eder'' dedi.
 
SEÇİM BEYANNAMEMİZ HAZIRLANIYOR
Başbakan Erdoğan, 2023 hedeflerinin popülizmden, hayalcilikten tamamen uzak, ayakları yere basan hedefler olduğunu kaydederek, hedeflerin, 3-4 aylık, 4-8 yıllık değil 4+4+4, toplamda 12 yıllık bir hedef olarak belirlediklerini, bu konudaki samimiyet ve kararlılıklarının da göstergesi olarak bunu açıkladıklarını kaydetti.
Şu ana kadar 2023'e yönelik milli gelir, ihracat, eğitim, ulaştırma, enerji, işsizlik gibi bazı temel göstergeleri paylaştıklarını belirten Erdoğan, ''Şu anda seçim beyannamemiz, 2023 hedeflerini esas alan bir içerikle hazırlanıyor. Çalışmalarımız devam ediyor ve çok daha fazla hedefi, inşallah geniş katılımlı bir basın toplantısıyla kamuoyuna açıklayacağız ki bu büyük ihtimalle aday listesi açıklandıktan hemen sonra biz seçim beyannamemizi açıklayacağız, 2023...'' diye konuştu.
Bazı muhalefet partilerinin, 2023 hedeflerine sahip çıkması, kendi projeleri olduğunu iddia etmesinin kendilerini sevindireceğini dile getiren Başbakan Erdoğan, 2023 vizyonunun muhalefet tarafından da paylaşılmasının demokrasinin kalitesi adına sevindirici olduğunu ancak, ''iktidarları döneminde Türkiye'ye çok ağır bedeller ödetenlerin, ekonominin tüm dengelerini alt üst edip bir gecede Türkiye'yi ciddi şekilde yoksullaştıranların, bugün 2023 hedeflerine sahip çıkmasının tam bir tezat'' olduğunu vurguladı.
Erdoğan, ''O günleri herhalde unutmuyoruz. Yani yüzde 7 bin 500 faizlerin ödendiği o günleri unutmuyoruz. Yine muhalefetleri döneminde, Türkiye'nin önüne hiçbir hedef, hiç bir vizyon koyamayanların, milletin derdine derman olacak hiçbir proje açıklamayanların, bizim ortaya koyduğumuz hedeflere sahip çıkması, kolaycılıktır, fırsatçılıktır'' dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA