• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ödülünü Kraliçenin elinden aldı
09 Kasım 2010 Salı 23:02

Ödülünü Kraliçe'nin elinden aldı

Chatham House tarafından '2010 Yılı Devlet Adamı' ödülüne layık görüldü
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Londra merkezli saygın düşünce kuruluşu Chatham House tarafından "2010 Yılı Devlet Adamı" ödülüne layık görüldü. Gül, ödülünü İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth'in elinden aldı.
 
 
 
Cumhurbaşkanı Gül, İngiltere ziyaretinin son gününde Kraliyet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nün (Chatham House) düzenlediği ödül törenine katıldı.
 
Gül, törende Kraliçe 2'nci Elizabeth'in elinden "2010 Yılı Devlet Adamı" ödülünü aldı.
 
 
 
Başkent Londra'da bakanlıkların bulunduğu Whitehall'daki Banqueting House'da düzenlenen ödül törenindeki davetliler arasında İngiltere eski başbakanlarından John Major, eski Adalet Bakanı Jack Straw, Türkiye'den eski Turizm Bakanı Atilla Koç'un yanı sıra çok sayıda yerli ve yabancı üst seviyede yetkililer bulundu.
 
"Chatham House Ödülü", hamiliğini Kraliçe 2. Elizabeth'in yaptığı İngiltere'nin saygın düşünce kuruluşu Kraliyet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü (Chatham House) tarafından, her yıl uluslararası ilişkilerin geliştirilmesine en fazla katkıda bulunan devlet adamına veriliyor.
 
 
 
Cumhurbaşkanı Gül, 2005'ten beri verilen Chatham House Ödülü'nü alan altıncı kişi olacak. Kraliçe 2'nci Elizabeth daha önce sadece 2005'teki törende Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yuşçenko'ya ödülünü bizzat vermişti.
 
Söz konusu ödül, geçtiğimiz yıl Kent Dükü Prens Edward tarafından Brezilya eski Devlet Başkanı Lula da Silva'ya takdim edilmişti.
 
CHATHAM HOUSE'IN TARİHÇESİ
Birinci Dünya Savaşı'nın ardından Osmanlı'ya Sevres koşullarının dayatılacağı meşhur 1919 Paris Barış Konferansı sonrası, galip ülkeler olarak İngiltere ve ABD, "Gelecekte olabilecek savaşları önlemek amacıyla" bir ortak enstitü kurmaya karar verdi. Bu kararın sonunda 1920 yılında Londra'da Britanya Uluslararası İlişkiler Enstitüsü kuruldu. 1927'de de kraliyet tüzüğü kabul edildi ve enstitü 'kraliyet' adını taşımaya başladı. Chatham House adı kuruluşun faaliyetlerini sürdürdüğü binanın isminden geliyor
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA