• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ödüllü yarışmada elemeler başladı
13 Nisan 2012 Cuma 14:04

Ödüllü yarışmada elemeler başladı

Meram Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi işbirliğiyle Konya merkezinde bulunan tüm liseleri kapsayan Bağımlılığa ve Çeteleşmeye Hayır De, Hayatını Kurtar!...
Meram Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi işbirliğiyle Konya merkezinde bulunan tüm liseleri kapsayan “Bağımlılığa ve Çeteleşmeye Hayır De, Hayatını Kurtar!” adlı ödüllü tiyatro yarışmasında elemeler başladı. 
Yarışmanın elemelerinin başlaması nedeniyle Konevi Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, İl Emniyet Müdür Yardımcısı İsa Bülent Kaya, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Dr. Abdülkadir Işık, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Cemil Paslı,  eğitimciler ve öğrenciler katıldı.

“Bağımlılığa ve Çeteleşmeye Hayır De, Hayatını Kurtar" sloganı ile 3 ay önce başlattıkları yarışmanın elemelerinin bugün başladığını belirten Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, "Yarışmaya Konya'daki okullarımız yoğun ilgi gösterdiler. 26 Mayıs 2012'de final programı ve ödül töreni olacak. Bu programa sürpriz bir sanatçı katılacak." dedi. Başkan Kalaycı, belediye olarak yaptıkları uygulamalarla doğumdan ölüme kadar vatandaşların hizmetinde olduklarını vurguladı.

 Konya İl Emniyet Müdür Yardımcısı İsa Bülent Kaya ise, "Bu projenin amacı; gençlerimizin suça karışmasını önlemek ve kötü alışkanlıklardan muhafaza etme amacıyla onların enerjilerini tiyatro gibi güzel bir etkinliğe yönlendirmektir. Bu projenin organize edilmesinde büyük rol oynayan Meram Belediyemize, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve gençlerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konya İl Milli Eğitim Müdür Vekili Dr. Abdülkadir Işık da, "Müdürlüğümüz, Meram Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi işbirliğiyle 'Bağımlılığa ve Çeteleşmeye Hayır De, Hayatını Kurtar!'  adlı bir yarışma başlattık. Bu konuda eğitimin önemine inanan ve eğitimli bir topluma belediyecilik hizmetlerinin rahat verilebileceğini düşünen Meram Belediyesi'ni bu tutum ve davranışından dolayı kutluyorum. Bu yarışmanın çok olumlu neticelere vesile olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Bugün başlayan “Bağımlılığa ve Çeteleşmeye Hayır De, Hayatını Kurtar” adlı tiyatro yarışmasının elemeleri Mayıs ayı başına kadar devam edecek. Yarı final elemeleri ise 14, 15 ve 16 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Final programı ise 26 Mayıs'ta yapılacak ve sürpriz bir sanatçı da bu programa katılacak. Yarışmada birinci olan ekibe 4 bin TL, ikinciye 3 bin TL, üçüncüye 2 bin TL; ayrıca 1, 2 ve 3. olan ekiplerin okullarına dizüstü bilgisayar, danışman öğretmenlerine de notebook verilecek. Birinci olan okulun çevre düzenlemesi de Meram Belediyesi'nce yapılacak.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA