• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ODTÜ temsilcisine mahalle baskısı
19 Ocak 2011 Çarşamba 11:45

ODTÜ temsilcisine mahalle baskısı

Öğrenci olaylarını konuşmak üzere Çankaya Köşkü'ndeki davete katılan ODTÜ'lü Ahmet Kerem Güler, üniversitedeki bazı gruplarca tehdit edildi.Artık sınavlara güvenlik güçleriyle giriyor..
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, üniversitelerdeki olaylarla ilgili konuşmak üzere Çankaya Köşkü'ne davet ettiği öğrencilere yönelik ilginç bir 'mahalle baskısı' yaşandı. Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörlüğü'nün okulu temsil amacıyla görevlendirdiği Ahmet Kerem Güler, Köşk'teki yemeğin ardından bazı gruplar tarafından hedef haline getirildi. Dönem sınavına girmek üzere okuluna giden İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi, sınav çıkışı tehdit edildi. 25 öğrencinin bir araya gelerek darp etmek istediği Güler, bu durumdan güvenlik güçlerince ayrı bir odaya alınarak kurtuldu. Sol ve bölücü örgüte mensup bir grubun saldıracağı duyumunu alan polisin güvenlik tedbirleri ile fakülte yönetiminin duyarlı tavrı olayın büyümesini önledi. İstifaya ve özür dilemeye zorlanan iktisat öğrencisi, "Bütün sınavlarıma güvenlik eşliğinde giriyorum. Seçilmiş bir konsey başkanına fiziki müdahale olmamalı. Bu, mahalle baskısının daniskasıdır." dedi.
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, öğrenci olaylarıyla ilgili görüşlerini dinlemek üzere geçtiğimiz günlerde, Ankara, Atılım, Başkent, Bilkent, Çankaya, Gazi, Hacettepe ODTÜ, TOBB-ETÜ, Turgut Özal ve Ufuk üniversitelerinin öğrenci temsilcilerine "Çankaya Sofrası" kapsamında yemek vermişti. ODTÜ Rektörlüğü okulu temsil amacıyla İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat öğrencisi Ahmet Kerem Güler'i görevlendirdi. Güler yemeğe katılmasının ardından üniversitedeki sol grupların hedefi haline geldi. ODTÜ'nün her yerine Güler'e hakaret eden bildiri ve afişler asıldı. Grup bununla da yetinmeyip, fiili saldırıya yeltendi. Polis, üniversitede toplanan sol ve bölücü örgüte mensup öğrencilerin "Sen nasıl oluyor da bizi temsil edersin?" diyerek Güler'i darp edeceğine ilişkin duyum aldı. Ahmet Kerem Güler, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde sınava girdiği sırada, 25 kişilik grubun tepkisi ile karşı karşıya kaldı. Sınavdan erken ayrılmak zorunda bırakılan Güler korumalar eşliğinde kendisine öğrenci diyen saldırganlardan kaçırıldı. Burada bir odaya konulan Ahmet Kerem Güler, iki saat orada beklemek zorunda bırakıldı. Dışarıdaki kalabalıktan bir grubun içeri girerek istifasını istemesinin ardından Güler, ODTÜ Genel Sekreteri Tanju Mehmetoğlu'nun aracı ile üniversiteden çıkarıldı.
 
Güler: Mahalle baskısının daniskası yapıldı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetine ODTÜ temsilcisi olarak katılan ODTÜ Öğrenci Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kerem Güler, yemeğin ardından okulunda gördüğü baskıyı, "Mahalle baskısının daniskası" olarak yorumladı. Güler, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün daveti gerçekleştiğinde yemeğe gitmeden önce birçok tehdit telefonları aldım. 'Yemeğe kesinlikle katılmamamı, kimseyi temsil etmediğimi, ODTÜ'nün protest ruhunu temsil etmem gerektiğini' telefonda söylediler. Gitmem halinde 'olacaklara karışmayız' denilerek üstü kapalı olarak tehditler aldım." dedi.
 
Geçen hafta perşembe günü okul yönetiminden öğrencilerin kendisine dönük fiziksel müdahalede bulunabileceği yönünde uyarı aldığını söyleyen Güler, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Bütün sınavlarıma güvenlik eşliğinde giriyorum. Perşembe günü de sınav çıkışı 25 kişi otopark çıkışlarını tutmuşlar. Fiziksel müdahalede bulunmak için gelmişler. Sınavdan 25 dakika önce sınavdan çıkarıldım. Güvenlikle birlikte idare amirinin odasına gittim. Kapı üstümüze kilitlendi. İki saat bekledim. Dışarıdaki grupla yapılan pazarlık sonucu içlerinden temsilci gönderdiler. O da beni istifaya çağırdı. Bu olanlardan ODTÜ'de protesto gösterileri, yapan öğrencileri tenzih ediyorum. Özgürlüklerin savunulduğu bir okulda öğrenci konseyi başkanı sınava sokulmamaya çalışılıyor. Bu, mahalle baskısının daniskasıdır."
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA