• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Öcalan: Türk Devletine Güveniyorum
08 Ocak 2013 Salı 10:35

Öcalan: Türk Devletine Güveniyorum

DTK Eşbaşkanı Türk ve BDP'li Ata, BDP'lilere İmralı görüşmesinin detaylarını anlattı. Öcalan, görüşmede yol haritasını çıkardı ve görüşmelerle ilgili olarak "Devlete güveniyorum" mesajını verdi.

BDP’li Ayla Akat ile Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Ahmet Türk, İmralı’da Abdullah Öcalan ile yaptıkları görüşmenin detaylarını BDP’li milletvekillerine anlattı. Öcalan’ın yol haritası, “İlk etapta silahlar susacak, kalıcı ateşkes sağlanması için devlet, hükümet ve örgütle yeni bir diyalog geliştirilecek” şeklinde aktarıldı.

BDP’nin dün TBMM’de yaptığı kapalı grup toplantısı yaklaşık 6 saat sürdü. Toplantıda, Akat ve Türk, görüşmenin içeriği hakkında milletvekillerine bilgi verdi. Öcalan’ın sürece ilişkin mesajları BDP’li vekillere şu şekilde aktarıldı:

‘DEVLETE GÜVENİYORUM’
* Silahların susması için pozitif katkı sunmaya hazırım. Türkiye’deki demokratikleşme, Ortadoğu’daki gelişmelerden ayrı tutulmamalı. Düzeyli bir müzakere olmalı.
* Benim İmralı’da olmam önemli değil. Devletle birbirimizi sınamayalım. Devlete güveniyorum.
* Müzakereci sıfatı almam için bazı şartlarımın düzeltilmesi lazım. Hükümet, MİT, Avrupa, Kandil, BDP ve DTK’da faaliyet gösteren bazı kurumlarla daha rahat görüşme yapılması için gerekli şartlar oluşturulmalı. Bu sağlanırsa rolümü daha iyi oynarım, süreç daha hızlı ilerler. İlk etapta bunun sağlanması gerekiyor. Bu müzakere değil istiharedir.
* Önümüzdeki süreçte bu yaratılan dialog ortamı devam edecek. Bazı değişiklikler olabilir. Değişik kuruluşlar üzerinden ileride belki bilgi akışı olacak. Bunu sizlerle paylaşırım.
* Siz de siyaseten üzerinize düşeni, siyasetinizi ve misyonunuzu harekete geçirin.
* İlk etapta silahların susması, kalıcı ateşkes sağlanması için devlet, hükümet ve örgüt arasında yeni bir diyalog geliştirilecek.”

HABUR UYARISI YAPTI
Öcalan’ın Habur ve Oslo’da tıkanan müzakereleri anımsatarak, “Tüm bunlar bizim önümüzde duruyor. Bizim bunlara dikkat etmemiz lazım. Yeniden böyle bir olumsuz sürecin yaşanmaması için azami dikkat gerekiyor” dediği dile getirildi.

AHMET TÜRK: TALEPLER DEVLETİ ZORLAMAZ

Milletvekillerine görüşmenin içeriği anlatılırken, Ahmet Türk ile Öcalan arasındaki esprili bir diyalog da aktarıldı. “Nasılsın iyi misin?” diye soran Türk’e Öcalan, “Gayet iyiyim. Bir sorunum yok ama sen benden daha iyi görünüyorsun” yanıtını verdi.

Toplantı sonrası basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Türk, “İmralı’nın talepleri devleti zorlamayacak türden talepler. Her demokratik ülkede yerine getirilebilecek taleplerdir. Süreçten umutluyuz” dedi.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA