• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Obamaya kötü haber!
08 Eylül 2013 Pazar 12:34

Obama'ya kötü haber!

ABD Başkanı Obama, Suriye'ye askeri müdahale için başvurduğu Kongre'de, Suriye'ye müdahalede hayır diyenler ezici çoğunlukta.

ABD Başkanı Barack Obama, Suriye'ye askeri müdahale için başvurduğu Kongre'de beklenmediği bir muhalefetle karşılaştı. Kongre'nin alt kanadında Suriye'ye askeri müdahaleye hayır diyenler ezici çoğunluğa ulaşmasının yanı sıra Senato'da da Beyaz Saray'ın talebine evet diyenler azınlıkta kaldı.

Cumhuriyetçilerin kontrolünde olan Temsilciler Meclisi'nde şu ana kadar Suriye'ye askeri operasyona hayır diyeceğini açıklayan milletvekili sayısı 229'u buldu. Buna karşın müdahale için yeşil ışık yakan vekil sayısı yalnızca 41. Kararsız milletvekili sayısı ise 163.

ONAY ALMASI ZOR GÖRÜNÜYOR

Temsilciler Meclisi'nde askeri müdahaleye onay alması Obama'nın zor görünürken, Senato'daki son durum biraz daha Beyaz Saray için iç açıcı. Operasyona hayır diyen senatör sayısı 31, evet diyenler ise henüz 28'de. Kararsız senatörlerin toplamı da 41.

OBAMA, 6 TELVİZYON KANALINA BİRDEN MÜLAKAT VERDİ

Temsilciler Meclisi ile Senato'da beklemediği bir direnişle karşılaşan Başkan Obama, yarın 6 ulusal kanalının ana haber programına konuk olacak. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre Obama, pazartesi günü CNN, Pbs, Fox başta olmak üzere 6 televizyon kanalına konuşacak. Obama, Suriye'ye askeri müdahalenin neden gerekli olduğu konusunda kamuoyunu iknaya çalışacak. Obama'nın televizyonlara vereceği mülakatın canlı olmayacağı da belirtildi.

Başkent Washington D.C ile New York'ta düzenlenen savaş karşıtı protesto ile Beyaz Saray'ın Suriye'ye karşı yürüttüğü politika eleştirildi. New York'un Times Meydanı ile Beyaz Saray önünde gerçekleştirilen ve az sayıda insanın katıldığı gösteride, protestocular savaş karşıtı sloganlar attı. Göstericiler, "sosyal yardımdan değil Pentagon'un bütçesinden kesin", "Savaşa hayır" gibi sloganlar atıp hükümeti eleştirdi. Her iki gösteri de olaysız son buldu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA