• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Obamaya anlatmamı istediler
06 Ekim 2012 Cumartesi 16:24

Obama'ya anlatmamı istediler

Başbakan Erdoğan, Sultanahmet'te karşılaştığı ABD'li turistlerin isteği üzerine Türkiye'nin sağlık reformunu ABD Başkanı Obama'ya anlattığını söyledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bağcılar'daki özel bir hastanenin açılış töreninde yaptığı konuşmada, yatırım tutarı 150 milyon doları bulan bu dev sağlık tesisinin Türkiye'ye kazandırılmasında emeği geçenleri tebrik ederek, 4 ayrı bölümden oluşan bu büyük kompleksin 470 yatağı, 246 poliklinik odası ve diğer pek çok özelliğiyle Türkiye'de sağlık alanında standartları oldukça yükseğe taşıdığını belirtti.
Başbakan Erdoğan, devletin sosyal devlet özelliğine, şefkatli devlet niteliğine çok büyük önem verdiklerini belirterek, ''Vatandaşına en kaliteli eğitim, sağlık hizmetini sunamayan bir devlet, görevini hakkıyla yerine getiremiyor demektir'' dedi.
OBAMA'YA ANLATMAMI İSTEDİLER
Sultanahmet Camisi'nde bir gün cuma namazını kıldığını, namazın ardından arka tarafta bulunan turist grubunun kendisine el salladığını anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:
''Yaklaştım yanlarına, nereli olduklarını sordum. Amerikalı olduklarını söylediler. Fakat konuyu biliyorlar. Öğrenmişler. Bana dediler ki, 'Siz bu sağlık reformunu nasıl yaptınız?'. Ben de kendilerine anlattım.
O sırada Amerika seyahatim var. Onu da öğrenmişler. 'Şimdi Amerika'ya gidiyorsunuz, bir de bunu Obama'ya anlatın' dediler.
Ben de bu olayı seyahatte Obama'ya anlattım. O da gülmeye başladı. Ama kararlıydı. Zor da olsa sonunda sağlık reformunu gerek kongreden gerekse senatodan geçirdi.''
TÜRKİYE BÖYLE BİR ÜLKE
Başbakan Erdoğan, dikkat çekici bir örneği de paylaşmak istediğini ifade ederek, geçen haziran ayında Gülsüm Tunç adında bir vatandaşın 112 Acil Hattı'nı aradığını, bir yakınının Güney Amerika'ya iş için gittiği ve orada bayılarak hastaneye kaldırıldığı yolunda bilgi aldıklarını ancak kendisine ulaşamadıklarını söylediğini belirtti.
Sağlık personelinin konuyu araştırdığını, Güney Amerika'da beyin kanaması geçirdiği belirlenen vatandaşın 20 gün takip edildiğini, durumu ağırlaşınca 4 uçuş personeli, 2 doktor ve bir acil tıp teknisyeninden oluşan ekibin 36 saat 10 dakikalık uçuşun ardından hastayı Türkiye'ye getirdiğini anlatan Erdoğan, '' 6 haftalık bir tedavinin sonunda kardeşimiz hayati tehlikeyi atlatıyor ve kendi ihtiyaçlarını karşılayabilir hale geliyor. Türkiye artık böyle bir ülke'' dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA