• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Obamanın açıklamaları esefle karşılandı
25 Nisan 2013 Perşembe 00:51

Obama'nın açıklamaları ''esefle karşılandı''

Dışişleri Bakanlığı, ABD Başkanı Barack Obama'nın 24 Nisan açıklamasının, "tarihi gerçekleri çarpıtmasından" dolayı "esefle karşılandığını" belirtti.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ABD Başkanı Obama'nın, Türkler ile Ermenilerin ortak tarihlerinin acılı bölümüne ilişkin anlaşmazlıkta, bu sene de Ermeni görüşlerini yansıtan tek yanlı bir yaklaşım sergilediği vurgulandı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Tarihi gerçekleri çarpıtan bu açıklamayı her bakımdan sorunlu buluyor ve esefle karşılıyoruz. Tartışmalı tarihi olayları iç siyaset dinamiklerinin etkisiyle tek taraflı bilgi ve seçici bir adalet duygusuyla yorumlayan bu tür açıklamalar Türk-Amerikan ilişkilerine zarar verdikleri gibi, Türkler ile Ermenilerin adil hafızaya ulaşmalarını da zorlaştırmaktadır.
ABD gibi önemli bir müttefikimizden beklentimiz, sorunu daha da derinleştirmek değil, çözüme yönelik yapıcı katkılar sunmak ve konunun tarafsız ve bilimsel şekilde araştırılmasından kaçınan Ermeni tarafını daha gerçekçi ve uzlaşmacı olmaya cesaretlendirmektir."

Birinci Dünya Savaşı sırasında yaşanan acıların ortak olduğunun ve döneme ilişkin hatıraların en az Ermeniler kadar Türk halkı bakımından da hassasiyet taşıdığının bilinmesi gerektiğine işaret edilen açıklamada, "Tarihin doğru anlaşılmasını engellemeye çalışan önyargılı müdahalelere rağmen Türkiye, konuya özgüvenle ve açık fikirlilikle bakmakta, gerçeğin tüm yönleriyle araştırılmasını istemektedir" ifadesi kullanıldı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA