• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Obamadan 9 gün sonra Libya açıklaması
29 Mart 2011 Salı 13:04

Obama'dan 9 gün sonra Libya açıklaması

Obama Libya operasyonu kararının arkasında durdu

ABD Başkanı Barack Obama, Pazartesi günü yaptığı konuşmada, Libya'ya yapılan askeri müdahale kararı ve gösterdiği liderliği savundu. Obama, Kaddafi rejimime karşı durarak bir katliamı önlediklerini belirtti.

MASUM SİVİLLERİN ÖLDÜRÜLMESİNİ ÖNLEDİK
ABD'nin Libya operasyonundaki çıkarını açıklamadığı için eleştiri oklarına maruz kalan Obama, Washington'daki National Defense University'deki konuşmasında, ABD'nin dünyanın dört bir yanında masum sivillerin öldürülmesini önlenmesiyle ilgilendiğini söyledi.

9 GÜN SONRA İLK AÇIKLAMA
ABD Başkanı aynı zamanda Washington'ın bu görevde müttefikleriyle birlikte çalışması gerektiğini belirtti. Libya'daki askeri operasyonun başlamasından dokuz gün sonra ilk kez açıklama yapan Obama, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin devrilmesi için yapılan müdahaleyi örnek göstererek, iç çatışmalara yapılan müdahalelerin ahlaki mantığını açıkladı.

ABD VAHŞETE GÖZLERİNİ KAPATMAZ
Obama, Kaddafi'nin isyancıların elinde bulunan bölgelerde Kaddafi'nin acımasız misilleme kampanyası içinde yapacağı katliamları engelleme sorumluluğu taşıdıklarını söyledi.

Obama, "ABD'nin lider olarak bu tür durumlarda dostumuz olan diğer insanlara karşı beslediği sorumluluğunu bir kenara atmak, kimliğimize karşı bir ihanet olurdu... Bazı milletler, diğer ülkelerde yaşanan vahşetlere gözlerini kapayabilir. ABD bu ülkelerden farklıdır" dedi.

ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ
27 dakika süren konuşmasında, Libya'ya geniş çaplı uluslararası işbirliği sağlandıktan sonra müdahale kararı aldığını söyleyen Obama, kara birliklerinin müdahalenin dışında tutulması ve komutanın hızlıca Avrupa'ya devredilmesinin de bu karara dahil olduğunu söyledi.

IRAK'TA YAPTIK LİBYA'DA OLMAZ
Irak işgaline değinen Obama, "Açık sözlü olmak gerekirse, Irak'ta bir kez bu yola girdik... Buradaki rejim değişikliği sekiz yıl sürdü. Binlerce Iraklı ve ABD'linin yaşamına mal oldu. Neredeyse 1 trilyon dolar harcandı. Bu, Libya'da tekrar altına girebileceğimiz bir şey değil" sözlerini kullandı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA