• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Obama: Bu yeni bir 11 Eylül saldırısı
15 Haziran 2010 Salı 09:40

Obama: Bu yeni bir 11 Eylül saldırısı

ABD Başkanı Barack Obama, Meksika Körfezi'ndeki çevre felaketinin Amerika için yeni bir 11 Eylül saldırısı olduğunu söyledi
ABD Başkanı Barack Obama, Meksika Körfezi'ndeki çevre felaketinin Amerika için yeni bir 11 Eylül saldırısı olduğunu belirtti. Salı akşamı Amerikan halkına seslenmesi beklenen Obama'nın yeni petrol ve çevre yasası ile ilgili açıklamada bulunacağı kaydedildi.

Obama, hükümetin tüm kaynaklarının Meksika Körfezi'ndeki çevre felaketi ile mücadele için harekete geçirildiğini söyledi.

Obama, British Petrol'ün (BP) anlaşmalı olduğu petrol platformunun 20 Nisan'da infilak etmesinden sonra 1500 metre deniz dibinde petrol akmaya başlamasıyla meydana gelen büyük çaplı çevre kirliliği ve bu konudaki çalışmaları yerinde görmek amacıyla gittiği Alabama eyaletinde yaptığı açıklamada, ''Hükümetimizin tüm kaynakları bu felaketle mücadele için harekete geçerildi. Bazıları sabırsızlanacak, hatta kızacak da. Ancak söz veriyorum, herşey normale dönecek'' dedi.

Olaydan sorumlu görülen BP şirketi üst düzey yetkilileriyle Çarşamba günü görüşeceğini belirten Obama, Körfez'deki petrol sızıntısından kaynaklanan zararın karşılanması amaçlı hazırlık görüşmelerine başladıklarını, Çarşamba gününe kadar bununla ilgili sistemin belirlenmesinde gelişme elde edileceğini ümit ettiğini söyledi.

Petrol sızıntısının yol açtığı çevre felaketi nedeniyle insanların zararlarının tazmin edilmesi konusunda BP yönetimine baskı yapacağını ifade eden Obama, bu konuda bir şey söylemek için erken olduğunu, ancak olumlu sonuç alınacağına inandığını kaydetti.

Öte yandan, Meksika Körfezi'ndeki petrol sızıntısının nedenleri ve gelecekte denizlerde petrol kuyusu açılması faaliyetleriyle ilgili olarak ABD yönetimi için öneriler hazırlayacak komisyon üyeleri belli oldu.

Obama'nın konuya ilişkin yazılı açıklamasında, komisyonun, Körfez'deki çevre felaketinin nedeninin belirlenmesi, çevrenin korunması ve güvenlik önlemleri konularına daha fazla önem verilmesi, ayrıca gelecekte bu tür felaketlerin bir daha meydana gelmemesi için neler yapılması gerektiği konularında çalışacağı kaydedildi.

Akademisyen ve çevre uzmanlarının bulunduğu komisyon 5 kişiden oluşuyor. Sözkonusu komisyona daha sonra iki kişinin daha katılması bekleniyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA