• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Obama, Beyaz Sarayda açıklama yaptı
20 Nisan 2013 Cumartesi 10:00

Obama, Beyaz Saray'da açıklama yaptı

ABD Başkanı Obama, Boston'daki bombalı saldırının ikinci şüphelisinin yakalanmasının ardından Beyaz Saray'da açıklama yaptı.
ABD Başkanı Barack Obama, Boston'daki bombalı saldırıya yönelik şüphelinin yakalanmasıyla trajedide önemli bir sayfayı kapattıklarını ama hala cevaplanmaması gereken çok soru bulunduğunu belirterek, "Hemen yargıya varmamalıyız, ne bu kişilerin yaptıkları eyleme yönelik motivasyonları hakkında ne de bir grubun tamamı hakkında" dedi. 
Şüphelinin yakalanmasıyla yaşanan trajedide önemli bir sayfayı kapattıklarını anlatan Obama, ülkenin, şüphelinin yakalanmasına yardımları dolayısıyla Bostonlulara ve güvenlik güçlerine minnet borçlu olduğunu söyledi.  Obama, güvenlik güçlerini, başarılı çalışmalarından dolayı kutladı.
Amerika'da büyüyen ve okuyan birinin nasıl böyle bir saldırıyı gerçekleştirdiği, nasıl planladığı ve bu kişilere başkalarının yardım edip etmediği dahil, hala cevaplanmamış birçok soru bulunduğuna dikkati çeken Obama, soruşturmanın kararlılıkla devam edeceğini bildirdi. 
Obama, Amerikan halkının, terörle korkutulma çabalarını reddetmesiyle aslında saldırganların amacına ulaşamadığını vurguladı.
Bu tip trajediler olduğunda ve kamu güvenliği yüksek risk teşkil ettiği zamanlarda doğru adımı atmanın daha çok önem kazandığına işaret eden Obama, bu nedenle soruşturmalar yapıldığını, tüm gerçekleri titizlikle bulmaya çalıştıklarını ve yargı makamının bulunduğunu kaydetti.
Obama, "O nedenle hemen yargıya varmamalıyız, ne bu kişilerin yaptıkları eyleme yönelik motivasyonları hakkında ne de bir grup insanın tamamı hakkında" diyerek, Amerikalılara sonuca varmak için acele etmemeleri çağrısında bulundu. 
ABD Başkanı Obama, çeşitlilik ve birlik ruhunun Amerika'yı güçlendirdiğini, ABD'nin dünyanın her tarafından gelen insanlara kapısı açık bir ülke olduğunu ifade ederek, bu ruhu korumanın önemine de vurgu yaptı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA