• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Obama Ankarada
06 Nisan 2009 Pazartesi 11:41

Obama Ankara'da

ABD Devlet Başkanı Barak Obama Türkiye ziyaretin başında ilk olarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir'e gelerek saygı duruşunda bulundu.
ABD Devlet Başkanı Barak Obama Türkiye ziyaretin başında ilk olarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir'e gelerek saygı duruşunda bulundu.
Obama'nın Anıtkabir ziyareti için hareketinden önce tüm yollar kesildi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındı. Saat 10.50 Anıtkabir'e giriş yapan Obama, Bayrak Direği'nin önünde gelerek çelenk taşıyan askerler eşliğinde mozoleye hareket etti. Obama'ya ziyaretinde Anıtkabir Komutanının yanısıra Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Büyükşehir Başkanı Melih Gökçek eşlik etti.

Mozoleye ABD Başkanı yazan kırmızı beyaz karanfillerden oluşan çelengi bırakan Obama daha sonra Milli Misak kulesine geçti. Burada Anıtkabir Özel Defterini imzalayan Obama, ardından saat 11.00 Çankaya Köşkü'ne gitmek üzere Anıtkabir'den hareket etti.

Resmi ziyaret çerçevesinde dün akşam Ankara'ya gelen Obama, Atatürk'ün mozolesine çelenk koyarak, saygı duruşunda bulundu.

ELİNİ KALBİNİN ÜZERİNE KOYDU

ABD Başkanı Obama'nın saygı duruşundaki "ti borusu sesi" sırasının bir bölümünde, elini kalbinin üzerine koyması dikkati çekti.

OBAMA ANITKABİR'DEKİ DEFTERE NE YAZDI?

Obama, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek, Anıtkabir Özel Defterini imzaladı.
Anıtkabir'deki deftere Atatürk'ün "Yurtta barış dünyada barış" sözünü yazdı.

ABD Başkanı deftere şu satırları yazdı:

"Vizyonu, kararlılığı ve cesaretiyle Türkiye Cumhuriyeti'ni demokrasiye yönelten ve mirası tüm dünyaya kuşaklar boyunca ilham vermeye devam eden Mustafa Kemal Atatürk'e saygılarımı sunmak, benim için bir onurdur.ABD'nin 44. Başkanı olarak, Türk-Amerikan ilişkilerini güçlendirmeyi, Atatürk'ün, halkına umut veren modern ve müreffeh bir demokrasi olarak Türkiye  vizyonunu desteklemeyi ve 'Yurtta barış, dünyada barış' ilkesini gerçekleştirmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.
"

ABD Başkanı daha sonra, Çankaya Köşkü'ne gitmek üzere Anıtkabir'den ayrıldı. Bu arada, yoğun ve özel güvenlik önlemlerinin alındığı Anıtkabir'de, basın mensupları Obama'nın Anıtkabir ziyaretini belirlenen dört ayrı noktadan takip edebildi.

Türk basın mensupları, otobüslerle içeriye alındı ve basın mensuplarının ekipmanları polis köpekleri tarafından arandı.

Bekleme sırasında, Anıtkabir özel kafeteryası gazetecilere açıldı ve Anıtkabir görevlileri tarafından simit ve şeker ikram edildi. Ayrıca, Obama ile birlikte ABD'den Ankara'ya gelen basın mensuplarına ziyaret sırasında dikkat etmeleri gereken protokol hususları hakkında kısa brifing verildi.
Obama ve beraberindekiler gelmeden önce, Misak-ı Milli kulesinin içerisine oda parfümü sıkıldığı gözlemlendi.

ABD BAŞKANI ÇANKAYA KÖŞKÜ'NDE

ABD Başkanı Barack Obama, Anıtkabir ziyaretinin ardından Çankaya Köşkü'ne geldi. Obama, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Köşk'te resmi törenle karşılandı.

BASIN ORDUSU İZLİYOR

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Barack Hüseyin Obama ile beraber Amerika'dan 150 basın mensubunun Türkiye'ye geldiği bildirildi. ABD'li basın mensupları Obama'nın Türkiye ziyaretinde, Ankara ve İstanbul'daki programlarını takip ediyor.

Dün akşam saatlerinde Ankara'ya gelen ABD Başkanı daha sonra yoğun güvenlik önlemleri altında konaklayacağı Sharoton Oteli'ne geçti.

Obama'nın Ankara'ya gelmesinden yaklaşık bir buçuk saat sonra da, ABD'den yaklaşık 150 basın mensubunu taşıyan uçak Esenboğa Havalimanı'na indi. Basın mensupları daha sonra kendilerini bekleyen 4 otobüse binerek konaklayacakları Hilton Oteli'ne yerleşti. Otelin etrafında bir polis aracı gece boyunca bekledi.

KOMUTANLAR 21 AY SONRA MECLİS'TE

ABD Başkanı Obama'nın TBMM'de yapacağı konuşmayı komutanlar da izleyecek. Komutanlar DTP'ye tepki olarak 21 aydır Meclis'teki törenlere katılmıyordu.

Meclis'e en son emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve kurmayları 23 Nisan 2007'de gelmişti. 22 Temmuz'da DTP Meclis'e girince asker de TBMM'deki törenlere katılmamaya başlamıştı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA