• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
O, Türkiyenin en yaşlı emekli polis memuru
04 Nisan 2012 Çarşamba 16:58

O, Türkiye'nin en yaşlı emekli polis memuru

Konya'da yaşayan ve Türkiye'nin en yaşlı emekli polisi olan Mehmet Ali Doğaner, 103 yaşında olduğunu ve hiçbir sağlık sorunu bulunmadığını, 1-2 yıl öncesine kadar kendisine ait atölyede çalıştığını sö
Konya'da yaşayan ve Türkiye'nin en yaşlı emekli polisi olan Mehmet Ali Doğaner, 103 yaşında olduğunu ve hiçbir sağlık sorunu bulunmadığını, 1-2 yıl öncesine kadar kendisine ait atölyede çalıştığını söyledi.
AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Mehmet Ali Doğaner (103), Çanakkale Savaşı'nda kaybettiği babasını tam hatırlamadığını, ancak babası hakkında anlatılanların kendisini polislik mesleğine yönlendirdiğini ifade etti. Doğaner, askerliğini jandarma olarak tamamladıktan sonra ailesinin kendisini istemediği biriyle evlendireceğini duyduğunu, bunun üzerine ailesine haber vermeden yaptığı başvuru sonucu polis okuluna seçildiğini anlattı. 
 Polis okulunu bitirdikten sonra ilk olarak 1935 yılında Tunceli'ye atandığını belirten Doğaner, şöyle konuştu: 
  ''Tayinim çıkar çıkmaz ilk görev yerim Tunceli'ye giderek göreve başladım. O dönemde de Atatürk Tunceli'ye geldi. Ben karakol kapısında nöbetçi olarak duruyordum. Atatürk'ün geldiğini gördüm ve çok heyecanlandım. Karakol kapısına yaklaşınca selam verdim, selamımı görmedi. Yaklaşık 10 dakika elim selamda kaldı. Atatürk 'rahat' deyince elimi indirdim. Bir iki dakika daha konuşarak halimi hatırımı sordu. Bu beni çok mutlu etmişti. Tunceli, Niğde, Adana, Çankırı ve Konya'da toplam 36 yıl polislik yaptım ve 1971 yılında emniyet amiri olarak emekli oldum.'' 
     
  -''Sağlığımı polisliğe borçluyum''- 
     
Oturduğu mahallede kendisine ''polis amca'' diye hitap edildiğini vurgulayan Doğaner, polislik günlerini özlemle hatırladığını söyledi. Yoldan üniformalı bir polis geçtiğinde veya bir yerde telsiz sesi duyduğunda eski günlerinin aklına geldiğini ifade eden Doğaner, ''Polislik mesleği insana bir disiplin kazandırıyor. 103 yaşındayım ve hiçbir sağlık sorunum yok. 1-2 yıl öncesine kadar kendime ait atölyede çalışıyordum. 4 çocuk sahibiyim. Torunumun torununu da gördüm. Kaç torunum var tam olarak bilmiyorum. Sağlıklı yaşıyorsam bunu kutsal polislik mesleğine borçluyum. Polislik kutsal bir meslek'' diye konuştu.
     Doğaner, polislerin mesleklerinin değerini iyi bilmeleri gerektiğini, vatandaşın da polise karşı iyi davranması gerektiğini sözlerine ekledi.
AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA