• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
O tasarı yeniden BMGKya sunulacak
03 Ocak 2015 Cumartesi 12:01

O tasarı yeniden BMGK'ya sunulacak

Filistin yönetiminin, geçen hafta reddedilen, "bağımsız Filistin devletinin kurulmasını öngören tasarıyı" Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne yeniden sunmaya hazırlandığı bildirildi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre,  Filistin yönetimi sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne "Yeniden BMGK'ya sunmak içintasarı üzerinde çalışıyoruz" dedi.

Ebu Rudeyne tasarıyı yeninden sunma kararı alınmasının nedenine ilişkin açıklama yapmazken, BMGK geçici üyelerinden 5'inin değişmesi ve bunlardan 4'ünün Filistin konusundaki "olumlu" tavrının bu kararda etkili olduğu ifade edildi.

BMGK'da geçen hafta yapılan oylamada tasarıya red oyu veren Avusturalya, çekimser kalan Güney Kore ve Ruanda ile evet oyu veren Lüksemburg ve Arjantin'in görev süresi 31 Aralık 2014'te sona ermiş yerine Angola, Yeni Zelanda, İspanya, Malezya ve Venezuela göreve başlamıştı. Bu 5 yeni ülkeden Yeni Zelanda dışındaki ülkeler Filistin meselesindeki olumlu tavrı ile biliniyor.

BM'deki yeni üyeler ile oylamadaki dengelerin değişebileceği belirtiliyor.

Abbas, oylamada "ret" oyu kullanan ve "çekimser" kalan ABD, İngiltere ve Avustralya büyükelçilerinden izah istemek üzere Başmüzakereci Saib Ureykat'ı görevlendirdiğini açıklamıştı.

BMGK'da yapılan oylamada, 1967 sınırlarına göre başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletinin kurulmasını öngören tasarıya ABD ve Avustralya ret oyu vermiş, İngiltere, Litvanya, Nijerya, Güney Kore ve Ruanda çekimser kalmıştı. Fransa, Ürdün, Şili, Arjantin, Çad, Lüksemburg, Çin ve Rusya'nın evet oyu kullandığı tasarının kabulü için gerekli 9 oy sağlanamamıştı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA