• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
O sözleşmeler BMye teslim edildi
01 Ocak 2015 Perşembe 13:42

O sözleşmeler BM'ye teslim edildi

Filistin Başmüzakerecisi Ureykat, Devlet Başkanı Abbas'ın uluslararası anlaşmalara taraf olmak için imzaladığı sözleşmeleri BM Genel Sekreteri'nin Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Serry'ye teslim etti.

Filistin Başmüzakerecisi Saib Ureykat'ın, Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın uluslararası anlaşmalara taraf olmak için imzaladığı sözleşmeleri BM Genel Sekreteri'nin Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Robert Serry'ye teslim ettiği bildirildi.

Devlet Başkanlığı basın bürosundan yapılan açıklamada, Ureykat'ın aralarında Uluslararası Ceza Mahkemesinin (UCM) de bulunduğu 20 anlaşmaya katılma talebini Ramallah yönetim merkezinde BM Özel Koordinatörü Serry'ye teslim ettiği kaydedildi.

Ureykat, Filistin resmi radyosu Savtu Filistin'e (Filistin'in Sesi) yaptığı açıklamada, ABD'nin Filistin'in attığı bu adımlardan "rahatsızlık" duymasına ilişkin, "UCM'den korkanlar, işlediği suçlara son vermelidir. Büyük bir güç olarak ABD, sorumluluğunu yerine getirmeli ve İsrail'i hukukun üstünde görerek davranmaktan vazgeçmelidir" diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın 20 uluslararası anlaşmaya taraf olmak için imza atmasından "derin rahatsızlık" duyduğunu belirtmişti.

İsrail'in 1967 öncesi sınırlara çekilmesi ve başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulmasını öngören BM Güvenlik Konseyi karar tasarısı için dün oylama yapılmış, ancak konseyin daimi üyesi ABD'nin ret oyu verdiği oylamada tasarı kabul edilmemişti.

Buna karşın Abbas, dün akşam saatlerinde Uluslararası Ceza Mahkemesinin kurucu temel anlaşması Roma Sözleşmesi'nin de arasında bulunduğu 20 uluslararası anlaşmaya katılma talebini imzalamıştı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA